Paste proaspete, făcute în casă…

Mie îmi plac foarte mult pastele în general și cu ceva vreme în urmă am descoperit pastele proaspete prin magazine. Sigur că sunt ele proaspete, dar sigur nu-s tot aia cu pastele proaspete făcute în casă, așa că am zis să încerc și eu că prea e simplu.

Paste proaspete facute in casa (1)

Am cernut 200 gr făină pe blatul de lucru pe care mai apoi le-am așezat în formă de vulcan și pe post de lavă am pus 2 ouă.

Paste proaspete facute in casa (2)

Am amestecat încet cu ajutorul unei furculițe ouale din mijloc. Sigur că lava mai scapa din vulcan dar am avut grijă să o prind repede la loc. Dupa am lăsat furculița deoparte și cu ajutorul mâinilor am înglobat făina. Am frământat vreo 5, poate 10 minute și aluatul a fost gata. L-am învelit în folie alimentară și l-am bagat la frigider pentru o oră.

Paste proaspete facute in casa (3)

După l-am împărțit în două bucăți. Pe una am pus-o la păstrare la loc în frigider, pe cealaltă am întins-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie cât am putut de subțire.

Paste proaspete facute in casa (4)

Apoi cu un pinten pentru tăiat aluatul am tăiat foaia de aluat în fâșii. Teoretic ele ar fi trebuit să fie drepte și egale între ele. În practică lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa, dar n-a fost grav 🙂

Paste proaspete facute in casa (5)

Sigur că e mai ușor cu mașina de făcut paste care și întinde aluatul corespunzător și îl taie perfect egal, dar nu-i deloc greu nici fără.

Paste proaspete facute in casa (6)

Am pus la fiert o oala cu apă și sare și când apa fierbea cu avânt am adăugat și pastele pentru vreo 4 minute. Apoi le-am scurs și au fost gata să fie adăugate în tigaia cu sosul prgătit pentru ele, dar asta e povestea de mâine.

Paste proaspete facute in casa (7)

S-aveți o zi bună!

Lasă-mi un comentariu...

 1. Pingback: Paste proaspete cu roșii, usturoi și busuioc… | Papa la Ile

 2. Pingback: Paste proaspete cu creveți picanți și roșii cherry… | Papa la Ile

 3. Pingback: Tagliatelle de casa cu pesto de leurda, pleurotus si rosii cherry | Papa la Ile

 4. Pingback: Lasagna cu ciuperci si zucchini… | Papa la Ile

 5. Pingback: Paste proaspete cu creveți picanți și roșii cherry... | Papa la Ile

  • Bună Maria,
   Eu nu am făcut niciodată paste fără ou, dar știu sigur ca se pot face. În loc de ou pui apă și eventual chiar și un strop de ulei de măsline. Probabil la 100 gr de făină cam 40 de ml de apă. Nici cu făină de soia nu am lucrat. E posibil să absoarbă mai multă sau mai puțină apa, chiar nu știu. Eu aș adăuga treptat apa până aș obține consistența necesară.

   O zi bună și baftă!