Paste proaspete cu roșii, usturoi și busuioc…

Pastelor pe care le-am făcut aici le-am adăugat un sos destul de simplu. Mie la origine așa mi-au plăcut pastele, cu un sos cât mai simplu de roșii și obligatoriu cu usturoi. Mai târziu și mai ales din cauza lu’ Cip am început să adaug și altele pastelor pentru că lui i se păreau prea goale așa. Cum el nu-i aici am făcut niște paste simple, dar de data asta cu roșii proaspete nu cu bulion sau roșii de conservă.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (1)

Despre pastele proaspete nu vă mai povestesc, vedeți povestea aici.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (2)

Vă povestesc doar despre sos.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (3)

Am luat 4 roșii nu prea mari, le-am crestat și le-am pus într-o oala cu apa care aproape fierbea pe foc. După ce au început să se dezpielițeze, le-am scos din apă și le-am curătat de pieliță de tot.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (4)

Am pus tigaia pe foc la încins și mai apoi ulei de măsline și usturoi mărunțit. Dacă mă întrebați cât usturoi am pus, aș zice vreo 5-6 căței și poate aș fi pus chiar mai mult. Am râșnit peste și niște ardei mici iuți.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (5)

Am adăugat apoi roșile decojite tăiate cubulețe cu tot cu zeama lăsată pe tocător. Mai târziu am strivit cu ajutorul spatulei de lemn bucățile de roșii.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (6)

Când sosul s-a mai îngroșat am adăugat și pastele fierte și scurse de apă.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (7)

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (8)

Apoi câteva roșii chery tăiate pe jumătate. Am pus capacul pentru vreo 2 minute să se înăbușe un pic la aburi fără să se fac prea mult și să se dezintegreze.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (9)

Am amestecat și am oprit focul iar pe deasupra am pus și niște busuioc proaspăt tocat.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (10)

Când le-am mâncat am adăugat și parmezan ras și niște busuioc.

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (11)

Dacă nu vă interesează exact cum se cheamă ceea ce mâncați și nu țineți să mâncați ceva neapărat 100% italienesc, puteți încerca și varianta cu brânză rasă pe deasupra. Eu am încercat și cu brânză de capră și mi-au plăcut și ele foarte mult.

Când fac poze câteodată nu știu cum se face că mă mai trezesc  cu el prin ele 😀

Paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc (12)

Urmează și cealaltă jumătate de aluat de paste cu alt sos… Zi bună!2 thoughts on “Paste proaspete cu roșii, usturoi și busuioc…”

  • Cele mai bune paste pe care le-am facut si pe care le-am mancat vreodata! Excelente! Am urmat instructiunile si mi-au iesit perfect! Un deliciu! Multumesc pentru aceasta reteta minunata ❤️

    • Mă bucur foarte mult că le-ai încercat! și îți mulțumesc că te-ai întros să-mi spui cât e minunate au fost! ❤️ După cum scriam și în rețetă, sunt pastele mele preferate! Spor la gătit! 😉

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.