Paste proaspete cu creveți picanți și roșii cherry…

Revin azi cu cealaltă variantă în care am mâncat pastele alea proaspete. De data asta le-am asociat niște creveți picanți și roșii cherry și un vin alb rece și bun!

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (1)

Cu pastele am procedat la fel cum am procedat și cu celelalte. Adică am întins aluatul cât mai bine și cât mai subțire, apoi l-am tăiat fâșii cu un pinten de tăiat aluatul și gata! Le-am fiert în apă cu sare 4 minute.

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (2)

Pentru sos am folosit după cum urmează: creveți – eu am folosit 15 creveți congelați decorticați, lăsați doar cu codițele, pe care eu i-am dezghețat în apă cu sare, roșii cherry, usturoi, ardei iuți mici prosapăt măcinați, unt, zeama de la jumătate de lămie (a fost o jumătate de ceașcuță), vin alb (cealaltă jumătate de ceșcuță).

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (3)

Am topit untul pe flacără mică și apoi am adăugat usturoiul și am măcinat ardeii iuți.

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (4)

Am avut mare grijă să nu se ardă nici untul, nici usturoiul și am adăugat creveții decongelați. Codițele nu le-am lăsat pentru că mi-a fost lene să le scot, ci pentru că mi s-au părut așa mai drăguți 😀

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (5)

După vreo 2 minute i-am intors pe partea cealaltă și după încă 2 minute am stins cu zeama de lămâie și vin. Am dat focul mai mare să se evapore din alcool mai repede și ca să nu gătesc prea mult creveții.

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (6)
Am adăugat în tigaie și pastele fierte și scrurse de apă.

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (7)

Apoi și roșiile cherry tăiate în jumătăți. Am pus capacul pentru cel mult 2 minute ca să le înăbuș fără să se dezintegreze. Se fac superb pentru că se înmoaie un pic și se sigilează cumva pe partea tăiată păstrând înăuntru tot sucul și nu se dezpielițează deloc. Recunosc că nu am nici o plăcere să găsesc în mâncare pielițe de roșii.

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (8)

Ei, și cam asta a fost… Am pus în farfurie, am adăugat și niște frunze proaspete de busuioc din boschetul din dotare.

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (9)

Am presărat și niște parmezan ras… În prima poză se vede și paharul de vin 😀 Am mâncat cu poftă că tare nerăbdătoare eram și bun a mai fost!!

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (10)

Acum n-aș mai avea de adăugat decât că aștept să le încercați și voi dacă vă plac creveții și pastele. Mie, una, îmi plac deopotrivă. Aveți totuși grijă la creveți că deși sunt gustoși și au puține calorii, au mult colesterol, deci nu-i mâncați prea des…

Paste proaspete cu creveti picanti si rosii cherry (11)

Ah, și mai o întrbare care mă macină parțial. Eu nu țin post, dar de ce consideră unii fructele de mare ca fiind ok de mâncat în post?

S-auzim numai de bine!



3 thoughts on “Paste proaspete cu creveți picanți și roșii cherry…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.