Tartă cu somon…

Vă povesteam zilele trecute că lângă plăcinta de urzici și urdă am mâncat o tartă de somon, tartă care e diferită de cealată tartă cu somon afumat și dovlecei pe care o am pe blog. Am ales să fac tarta asta cu pește de Florii chiar dacă nu este de post.

Tarta cu somon (1)

Mai întâi, se știe, trebuie făcut aluatul. Am amestecat cu ajutorul robotului de bucătărie  200 gr făină, 100 gr unt rece tăiat cubulețe, 2 ouă mai mici și un praf de sare. Când s-au format firimituri am adăugat și 3 linguri de apă rece. Aluatul se face imediat, apoi l-am împachetat în folie alimentară și l-am ținut la congelator vreo 30-45 de minute. După l-am întins si l-am așezat în forma de tartă cu ajutorul sucitorului, apoi l-am înțepat cu furculița.

Tarta cu somon (2)

L-am băgat la cuptor 15 minute în cuptorul încins dinainte la 180 de grade.  După l-am scos și l-am lăsat să se răcorească un pic.

Cât aluatul a fost la congelator m-am ocupat de umplutură. Am folosit cam așa: 200 ml smântână pentru gătit, 2 ouă, 1 legătură de pătrunjel, 2 legături de mărar (pentru că erau mai mici) 4 fire de ceapă verde și partea albă de la încă 2 fire, 1 linguriță de coriandru măcinat și desigur somonul. Am folosit cam 500 gr de somon file, pe care l-am dezghețat, l-am împachetat în hartie absorbantă și am presat cu grijă să scot apa din el, dar să nu îî stric textura. Apoi am mărunțit bucățile.

Tarta cu somon (3)

Ouăle le-am batut cu o furculiță, apoi am adăugat smântâna și coriandrul măcinat.

Tarta cu somon (4)

Am adăugat bucățile de somon și verdețurile și am amestecat cu ajutorul unei linguri, cu grijă să nu distrug somonul.

Tarta cu somon (5)

Tot cu ajutorul lingurii am mutat umplutura peste blat și am dsitribuit-o uniform.

Tarta cu somon (6)

Am băgat-o în cuptorul tot încins la 180 grade și am ținut-o 45 de minute. Am lăsat-o să se răcească și am mâncat-o cu plăcinta de urzici, după cum deja v-am zis.

Tarta cu somon (7)

A fost una din cele mai bune tarte pe care le-am mâncat vreodată.

Tarta cu somon (8)

Am mâncat o felie și a doua zi și parca a fost și mai bună rece.

Tarta cu somon (9)
Acum, când scriu aici și evident nu mai am tartă, îmi cam plouă în gură 😀

Tarta cu somon (10)

Tarta cu somon (11)

Tarta cu somon (12)

Pentru că nu cred să mai apuc să scriu pe blog înainte de seara de mâine vă urez să aveți: Sărbători fericite și să fiți sănătoși și liniștiți alături de oamenii dragi vouă!2 thoughts on “Tartă cu somon…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.