Paste proaspete, făcute în casă…

Mie îmi plac foarte mult pastele în general și cu ceva vreme în urmă am descoperit pastele proaspete prin magazine. Sigur că sunt ele proaspete, dar sigur nu-s tot aia cu pastele proaspete făcute în casă, așa că am zis să încerc și eu că prea e simplu.

Paste proaspete facute in casa (1)

Am cernut 200 gr făină pe blatul de lucru pe care mai apoi le-am așezat în formă de vulcan și pe post de lavă am pus 2 ouă.

Paste proaspete facute in casa (2)

Am amestecat încet cu ajutorul unei furculițe ouale din mijloc. Sigur că lava mai scapa din vulcan dar am avut grijă să o prind repede la loc. Dupa am lăsat furculița deoparte și cu ajutorul mâinilor am înglobat făina. Am frământat vreo 5, poate 10 minute și aluatul a fost gata. L-am învelit în folie alimentară și l-am bagat la frigider pentru o oră.

Paste proaspete facute in casa (3)

După l-am împărțit în două bucăți. Pe una am pus-o la păstrare la loc în frigider, pe cealaltă am întins-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie cât am putut de subțire.

Paste proaspete facute in casa (4)

Apoi cu un pinten pentru tăiat aluatul am tăiat foaia de aluat în fâșii. Teoretic ele ar fi trebuit să fie drepte și egale între ele. În practică lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa, dar n-a fost grav 🙂

Paste proaspete facute in casa (5)

Sigur că e mai ușor cu mașina de făcut paste care și întinde aluatul corespunzător și îl taie perfect egal, dar nu-i deloc greu nici fără.

Paste proaspete facute in casa (6)

Am pus la fiert o oala cu apă și sare și când apa fierbea cu avânt am adăugat și pastele pentru vreo 4 minute. Apoi le-am scurs și au fost gata să fie adăugate în tigaia cu sosul prgătit pentru ele, dar asta e povestea de mâine.

Paste proaspete facute in casa (7)

S-aveți o zi bună!7 thoughts on “Paste proaspete, făcute în casă…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.