Muffins cu nucă și cafea…
Bună dimineața! Am luat o mică pauză, dar m-am întors și v-am adus muffins pentru un mic dejun de week-end sau pentru o gustare dulce când vreți voi.
Viața e scurtă! Tot auzim lucrul acesta în ultimul timp și eu mă gândesc că există două posibile abordări. Una ar fi să avem mai multă grijă la ceea ce mâncăm, încercând să ne prelungim astfel viața. Cealaltă abordare ar fi că nu ar trebui să ne supunem la tot felul de privațiuni pentru că oricum viața e scurtă. Eu am încercat să îmbin aceste două abordări în niște muffins. Ceea ce a ieșit a fost delicios!
În loc să folosesc făina albă de grâu am vrut să folosesc făină de ovăz, dar pentru că aveam în casă niște fulgi de ovăz mai vechi m-am hotărât să-i folosesc pe ei. Am avut 125 gr fulgi de ovăz. I-am măcinat cu ajutorul robotului de bucătărie (ceea ce am obținut a fost un fel de făină și niște bucățele mai mici de fulgi).Făina cu tot cu bucățelele mici de fulgi de ovăz am amestecat-o cu jumătate de plic de praf de copt și un praf de sare. Am mai folosit 65 gr zahăr, un plic de zahăr vanilat bourbon, 30 gr de unt topit, 125 ml lapte, 6 lingurițe rase de cafea, o linguriță rasă de scorțișoară măcinată, 60 gr nucă mărunțită cu cuțitul și încă vreo 10 gr nucă pentru decorat la final.
Pentru că și cantitatea e un lucru la care e bine să te uiți când vine vorba de mâncare și pentru că nu întotdeauna am prietenii sau familia la îndemână ca să împart cu ei, de data aceasta am făcut doar 6 muffins. Deci dacă vreți să încercați rețeta și vreți cumva să faceți mai mulți muffins nu uitați să faceți calculele necesare la ingrediente.
Am amestecat întâi solidele, adica: făina, praful de copt, un praf de sare, cafeaua instant, scorțișoara, zahărul și zahărul vanilat. Am adăugat apoi laptele și untul topit și am amestecat bine. La final am incorporat și nuca mărunțită.
Compoziția am pus-o în noua mea tavă de silicon pentru muffins și pe deasupra am presărat nucă mărunțită.
Am băgat tava în cuptorul preîncins la 180 de grade. În 25-27 de minute au fost gata! (Nu cresc foarte mult nefiind făcuți cu făină albă de grâu)
Au fost tare buni, tare aromați!
Merg de minune dimineața la cafea!
Eu i-am pregătit vineri după-amiază pentru micul dejun de sâmbătă
Pentru că este o delicioasă rețetă cu nucă m-am hotărât să particip cu ea la Provocarea Dulce Românie din luna martie, unde gazdă este Paula de la Enjoy Dessert.
După cum v-am spus deja sunt foarte aromați și foarte gustoși și plini de energie!
Vă urez o săptămână frumoasă și gustoasă!
[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]
Arata mai mult decat bine si sunt convinsa ca sunt deliciosi!! Primesc cu drag reteta, ca e prea buna 😉 Te pup
Mulțumesc! Abia aștept să vad parada 😀
Pozele sunt graitoare!
Mulțumesc! 🙂