Biscuiți de post cu mirodenii și cafea…

În urmă cu vreo două săptămâni am avut nevoie să fac ceva bun de ronțăit pe drum. Pentru că plecam dimineață am zis că ar prinde bine să fac niște biscuiți cu cafea și pentru că unii dintre noi țineau post am ales să fac niște biscuiți de post pentru a putea mânca toată lumea. Ca să împac chiar pe toată lumea am ales să-i fac cu făină de secară pentru a fi mai dietetici. I-am refăcut vineri pentru week-endul acesta și pentru a vă putea arăta și vouă rețeta.

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (1)

Pentru 30 de biscuiți am folosit: 250 gr făină de secară, un praf de sare, 5 gr praf de copt, 125 gr margarină topită, o linguriță cu vârf de mirodenii, 50 ml cafea la filtru, un plic de cafea instant, 70 gr zahăr, 10 gr zahăr vanilat bourbon. (Am uitat să pun zahărul în poză.)

Mirodeniile pe care le-am folosit sunt aceleași cu cele de la turta dulce de post, adică: scorțișoară, nucșoară, cuișoare, cardamom, anason, ghimbir și coajă de portocală măcinate cu robotul. Am un borcan plin din care folosesc când am nevoie. Înainte să folosesc amestecul la preparate îl cern pentru a evita bucățile mai mari sau semințele.

Cafeaua instant am dizolvat-o în cafeaua făcută la filtru pentru a obține o aromă și mai puternică de cafea.

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (2)Într-un castron mare am cernut făina de secară amestecată cu un praf de sare și praful de copt, apoi am adăugat zahărul, zahărul vanilat bourbon și mirodeniile. Am turnat mai apoi margarina topită pe baie de aburi și apoi lăsată să ajungă la temperatura camerei și cafeaua tot la temperatura camerei.Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (3)Am amestecat inițial cu o spatulă de silicon, apoi am început să frământ cu mâna până totul a fost bine amestecat și am obținut o bilă de aluat nelipicios.Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (4)Am dat aluatului o formă de sul apoi l-am învelit în folie alimetară și l-am băgat la frigider pentru cel puțin o oră. Eu de fapt l-am lăsat chiar mai mult.
Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (5)După ce aluatul a stat la rece l-am împărțit în 2 bucăți și l-am întins cu sucitorul. O parte din aluat am ”ștampilat-o” și am decupat-o cu un pahar. Biscuiții i-am așezat în tavă pe foaie de copt.

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (6)Cealaltă parte am decupat-o cu o formă pătrată ondulată pe margini și cu o scobitoare am înțepat biscuiții din loc în loc.

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (7) Cele două tăvi de biscuiți le-am copt pe rând în cuptorul preîncins la 180 de garde pentru 12-15 minute.

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (8)Am obținut niște biscuiți tare frumușei.

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (9)Nu sunt foarte dulci, dar de la mulțimea de mirodenii sunt foarte aromați.Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (10)Se simte discret și cafeaua din ei. Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (11)Sunt foarte buni dimineața la cafea sau la o gustare de peste zi.Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (12)Vi-i recomand dacă țineți post. Dacă nu țineți post, puteți foarte bine să înlocuiți margarina cu unt.Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (13)Iar dacă nu țineți voi post, puteți să-i faceți pentru a-i dărui cuiva care ține post. Vor fi un cadou foarte apreciat, vă garantezBiscuiti de post cu mirodenii si cafea (14)

Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (15) Biscuiti de post cu mirodenii si cafea (16)Vă urez o săptămână cât mai ușoară și s-auzim numai de bine!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]12 thoughts on “Biscuiți de post cu mirodenii și cafea…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.