Salată cu fasole boabe și ton…
M-am lăsat iar un pic pe tânjeală, dar uite că m-am adunat și am reușit să pregătesc pozele și chiar acum și textul pentru rețeta asta. Nu-i o mare filosofie, dar zic eu că e una gustoasă. Mie mi-a plăcut tare mult! Mai demult făceam o altfel de salată cu fasole boabe, dar m-am gândit eu s-o mai aranjez, s-o mai bibilesc…
Mai întâi am pregătit ingredientele. Este adevărat că am cam trișat un pic aici pentru că am folosit fasole de la conservă și sfeclă gata coaptă.
Dacă eram acasă aș fi fiert eu fasolea, așa acolo era prea complicat. Am găsit și sfeclă gata coaptă așa că aproape nici n-am muncit pentru salata asta. Am tăiat o ceapă mare roșie cubulețe, la fel și sfecla coaptă. Tonul l-am scurs și l-am făcut bucăți mai mici cu ajutorul furculiței. Am prajit vreo 3 felii de pâine în tigaie (n-aveam prăjitor) și mai apoi le-am tăiat tot cubulețe. Fasolea am scurs-o și am clătit-o cu apă. Am mai tocat niște pătrunjel și am mai stors și niște lămâi.
Odată ce am pregătit toate ingredientele, am luat un castron mare și le-am amestecat.
Mai întâi fasolea cu sfecla, tonul și ceapa roșie.
Apoi crutoanele și pătrunjelul.
Am pus vreo 2-3 linguri de ulei de măsline și parcă vreo 3-4 de lămâie. Fiecare pune după gust 🙂
Am pus în boluri și-am mâncat. E sățioasă, e gustoasă și pentru cine ține post e o salată numa’ bună când e dezlegare la pește.
Adevărul e că n-a fost așa de simplu. L-am chinuit o groază pe Cip cu pozele și de data asta, de i se lungiseră urechile de foame și eu îl innebuneam că uite ce ușor se face salata asta 😀
bravo! salata de fasole alba si ton este o reteta veche siciliana…..imi place cum ai adaptat-o
Mulțumesc! 🙂 Recunosc că nu știam de salata siciliană.