Carrot cupcakes…

Am rămas datoare cu ultima rețeta pe care am pregătit-o de Florii, rețeta acestor carrot cupcakes delicioase.

Carrot cupcakes (1)

Recunosc că nu am mâncat până acum nici tort de morcovi și nici alte prăjituri cu morcovi, sau cel puțin eu nu-mi aduc aminte. Nici nu mi s-a părut vreodată prea tentantă perspectiva asta, dar prea am văzut rețete ce chiar păreau delicioase așa că am zis că trebuie să încerc și eu un ceva dulce cu morcovi. Motiv să fac tort nu aveam așa că m-am gândit că niște cupcakes ar fi foarte potrivite.

Am început cu morcovii pe care i-am spălat și i-am ras. Am folosit 150 gr de morcov ras.

Am văzut că multe rețete cu morcovi sunt și cu nuca. Eu nu aveam atunci în casă nucă și m-am gândit să folosesc semințe de dovleac decojite, nesărate și neprăjite. Când am făcut a doua oară aveam în casă nucă, dar tot semințe de dovleac am folosit că prea mi-a plăcut varianta asta. Am folosit 50 gr semințe de dovleac pe care le-am mai mărunțit cu cuțitul. Nu le-am vrut făcute praf, pentru că am vrut să se simtă în cupcakes.

Într-un castron am pus 100 gr zahar cu 75 ml ulei, 2 ouă mici (daca sunt mai mari ajunge unul singur) și un plic de zahar vanilat bourbon. Am amestecat cu mixarul dar nu prea mult, că n-am vrut să fac chiar maioneză dulce 😉

Am mai folosit 150 gr făină, 1 plic praf de copt și 2 lingurițe zdravene de scorțișoară.

Le-am cernut cu smecheria asta de cană care îmi ușurează munca.

Am pus peste făina cernută cu praful de copt și scorțișoara amestecul de ouă cu zahar si ulei și am amestecat bine cu o spatulă. Iese o compoziție destul de tare.

Am pus și morcovii rași și semințele de dovleac și am amestecat iarăși. Cam asta este compoziția.

În formele individuale de copt am pus hârtiuțele pentru muffins și am pus compoziția. Mi-au ieșit 9 intregi și încă o jumătate. Am introdus tava cu formele în cuptorul încins la 180 de grade. Au stat cam 22-25 de minute acolo. Faceți testul cu scobitoarea dacă trebuie.

Ca să fie niște cupcakes veritabile trebuie să aiba și un moț de cremă. N-am mai făcut asta până acum și nici nu am studiat prea tare cum se face așa că am lucrat dupa ureche. 😀

Am pus 250 gr mascarpone cu vreo 20 de grame de unt, 50 gr de zahar pudra și niște morcov ras. Am bagat mixerul și am mixat ce am mixat apoi am adăugat și niște scorțișoară. Crema obținut-o am ținut-o la rece până s-au răcit și muffinsii și i-am ornat în mare, mare grabă.

Cam așa de mari și frumoși arătau după ce au ieșit din cuptor.

V-am zis că am făcutși unu cupcake micuț, da?

Pe celelalte 9 le-am luat în vizită.

Și toată lumea a fost încântată de ei. N-au fost ce-i mai arătoși posibil, dar s-au bucurat de mare mare succes.

Pentru că în a doua zi de Paște a fost și Sf. Irina și a fost și ziua ei, am mai făcut o rundă, de data aceasta decorați cu marțipan.

Week-end frumos vă doresc tuturor!8 thoughts on “Carrot cupcakes…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.