Walnut Caramel Tart

Întrerup liniștea ce s-a lăsat peste blog cu o rețetă grozavă și destul de ușor de făcut. Dacă vă plac dulciurile cu mult caramel și mai ales cu nuci, aveți aici o tartă delicioasă. Am reușit să o fac ieri și azi mă grăbesc s-o public pentru că vreau să particip cu ea la un concurs. Dacă am să și câștig am să fiu foaaaarte fericită! N-o mai lungesc, deci: Walnut Caramel Tart!

Walnut Caramel Tart (1)

N-am avut vreme să fac poze și pe parcurs, dar sper că veți înțelege oricum ce și cum.

Am început cu aluatul pentru care am folosit: 230 gr făină, un praf de sare, 200 gr unt rece, 50 gr zahăr, 1 linguriță cu vârf de scoțișoară și 2 linguri de apă rece.

Am introdus în vasul robotului făina, sarea, zahărul, scorțișoara. Am amestecat, apoi am adăugat untul rece de la frigider, tăiat cubulețe. Am mixat cu robotul până am obținut firimituri. Am adăugat și două linguri de apă rece și am mai mixat doar atât cât să se lege aluatul și să obțin o masă compactă. Am scos aluatul din vasul robotului, l-am făcut bilă și l-am învelit în folie alimentară, apoi l-am turtit. L-am ținut la frigider în jur de o oră.

Walnut Caramel Tart (2)

După ce aluatul a stat la frigider și s-a răcit, l-am scos și l-am întins cu sucitorul pe blatul de lucru ușor înfăinat. L-am mutat în tava de copt și l-am înțepat din loc în loc. Am pus peste o foaie de copt și bile de copt și am băgat tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Am dat apoi la o parte foaia de copt și am mai copt blatul 10 minute.

Walnut Caramel Tart (3)

Am lăsat blatul la răcit și m-am ocupat de caramel, pe care l-am făcut cu 600 gr lapte condensat, 100 gr unt și 100 gr zahăr. Am pus totul într-o crăticioară pe foc mic și am amestecat constant să nu se ardă/prindă. După ce untul s-a topit și zahărul s-a dizolvat, a mai durat în jur de 15 minute până am obținut caramelul la culoarea și consistența pe care mi-o doream. După ce am luat caramelul de pe foc, am amestecat în el 50 gr nucă măcinată și l-am turnat peste blatul răcit.

Walnut Caramel Tart (4)

Am acoperit întreaga suprafață a tartei cu jumătăți de mieji de nucă și am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei.

Walnut Caramel Tart (5)

Azi dimineață am tăiat-o și-am mâncat câte o felie alături de o cană mare de cafea! A fost delicioasă! De altfel chiar acum în timp ce scriu despre ea mai mănânc o felie că bună mai e! Nu știu ce mă făceam dacă trebuia să scriu despre ea fără să pot să mă mai delectez cu o bucată!

Walnut Caramel Tart (6)

Cristina, Diva în bucătărie, ne-a provocat să pregătim o rețetă cu nucă și pentru că premiile sunt fabuloase nu m-am putut abține și m-am întrerupt din pregătirile mele de Crăciun pentru tarta asta minunată! Adevărul este că merge oricum pe vremea asta, sau cine știe chiar pentru masa de sărbători!
[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



5 thoughts on “Walnut Caramel Tart”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.