Mini cheesecake cu ciocolată – fără coacere…

Nu știu exact ce înseamnă să sărbătorești Valentine’s Day și nici nu prea am sărbătorit vreodată, dar anul acesta m-am gândit că am putea mânca niște ciocolată. Și ca să nu fie ciocolata așa goală am făcut un cheesecake. De fapt am făcut mai multe mici și le împart cu voi că doar asta înseamnă dragoste.

Mini Cheesecake cu ciocolata 1

După ce m-am descis să fac cheesecake cu ciocolată a trebuit să mă gândesc cum să reușesc să-l fac fără cuptor, formă de tort sau mixer. Nu m-am chinuit degeaba pentru că mi-a reușit perfect! Vă învit să citiți mai jos cum am făcut.
Mini Cheesecake cu ciocolata 2Am luat 150 gr de biscuiți cu multe cereale, cacao și ciocolată și i-am strivit. Am mai luat și 75 gr unt și un strop de scorțișoară.
Mini Cheesecake cu ciocolata 3

Am topit untul pe baie de aburi și l-am amestecat cu biscuiții făcuți praf și cu scorțișoara.Mini Cheesecake cu ciocolata 4

Firimiturile astfel obținute le-am pus prin ce-am găsit, adică două mini cocotte (vasele astea mici colorate), 3 pahare și un borcan mic- mititel.

Mini Cheesecake cu ciocolata 5

Le-am tasat bine cu ajutorul unei linguri, pe ele, pe firimituri și apoi am băgat toate vasele la frigider să se răcească untul din firimituri și să se întărească blatul.Mini Cheesecake cu ciocolata 6Am topit pe baie de aburi 200 gr de ciocolată neagră cu 70% cacao. La final am adăugat și 20 gr unt la temperatura camerei, am amestecat bine apoi am lăsat-o să se răcorească.
Mini Cheesecake cu ciocolata 7Am bătut c-o furculiță (în lipsă de tel sau mixer) 300 gr cremă de brânză. Tot c-o furculiță am bătut si 300 gr de lapte condensat (gata îndulcit) cu 2 linguri de zeamă de lămâie și 2 linguri de zeamă de lime.

Am citit și eu pe internetul ăsta mare cum că laptele condensat amestecat cu zeamă de lămâie face ca laptele condensat să se întărească și am fost tare fericită căci astfel n-am fost nevoită să folosesc gelatină sau agar-agar pentru închegarea cheesecake-ului. Plus că îmi place combinația de ciocolată cu lămâie și lime.

Am amestecat crema de brânză cu ciocolata topită și cu laptele condensat cu lămâie și lime și gata crema.

Am turnat crema peste blaturi în forme și am băgat din nou la frigider pentru multe ore. L-am scos din frigider cu 5 minute înainte să-l mâncăm.

Mini Cheesecake cu ciocolata 9Vă avertizez că nu-i o cremă foarte dulce. Dacă vă plac cremele dulci rău folosiți ciocolată cu lapte în loc de ciocolată neagră sau amestecați crema de brânză cu 100 gr de zahăr.Mini Cheesecake cu ciocolata 10Crema se întărește perfect, așa cum am sperat.Mini Cheesecake cu ciocolata 11Blatul este ușor mai dulce decât crema și merg absolut perfect împreună.

Mini Cheesecake cu ciocolata 12 Noi am mâncat cheesecake-ul cu căpșuni alături și felii de lime.

Mini Cheesecake cu ciocolata 13

A fost delicios!!

Mini Cheesecake cu ciocolata 14Și nici nu-i nevoie să mă credeți pe cuvânt…

Mini Cheesecake cu ciocolata 15 Este prea bun și prea simplu de făcut ca să nu-l încercați.

Mini Cheesecake cu ciocolata 16 Este atât de plin de ciocolată, de bogat, de savuros, cum nici nu vă închipuiți!

Mini Cheesecake cu ciocolata 17Dragi iubitori de ciocolată, vă doresc o zi minunată!Mini Cheesecake cu ciocolata 18

Love and Chocolate!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]8 thoughts on “Mini cheesecake cu ciocolată – fără coacere…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.