Muffins bălțați…

Rețeta asta de muffins bicolori am încercat-o prima dată anul trecut pentru colindătorii mamei. Mie îmi plac foarte mult așa bălțați cum arată și cum am aflat că la Petrecerea de un an a Passion4Cooking trebuie să aducem muffins, direct la ei m-am gândit. După i-am mai făcut o dată și pentru blog 🙂

Muffins baltati (1)

Compoziția de muffins eu o fac destul de rapid, așa că îmi pregătesc înainte totul la îndemână.
Mai întâi amestec 400 gr făină cu un plic de praf de copt, iar apoi topesc 130 gr unt pe baie de aburi pentru a se topi fără să se încălzească prea tare. Mai aduc 4 ouă la temperatura camerei, 150 ml lapte, 200 gr zahăr și vreo 25-30 gr de cacao neagră. Nu se vede în poze, dar am mai avut si o lingură de esență de vanilie.

Odată ce le-am pregătit pe toate, încep prin a bate (cu ajutorul robotului) ouăle cu zahărul. Apoi adaug laptele (tot la temperatura camerei, nu rece de la frigider).

După ce s-au amestecat bine adaug treptat și făina cernută. Eu prefer s-o fac tot cu robotul și să amestec doar cât să se încorporeze, nu mai mult. Altfel se poate amesteca direct cu o spatulă, dar tot doar până la încorporare, nu mai mult.

Apoi împart compoziția în două părți relativ egale. În jumătate adaug lingura de esență de vanilie, în cealaltă jumătate cacao cernută.

Pentru că eu nu am tavă de muffins, folosesc forme individuale din aluminiu, în care pun hârtiuțe pentru muffins. În fiecare formă pun o lingură de compoziție cu vanilie și pe deasupra o lingură de compoziție cu cacao.

Sigur că nu reușesc tot timpul să împart compoziția în mod egal, dar cât de cât… Teoretic ies 12 muffins, practic mie mi se întâmplă să iasă 13 sau chiar 14 dacă pe ultimii 2 îî fac mai mici.

La cuptor le țin cam 22 de minute. Asta așa, ca să nu zic nici 20, nici 25 de minute 😀 Cuptorul e preîncălzit la 175 grade. După ce se fac îî las o vreme să se răcească, acoperiți cu niște prosoape de bucătărie curate.

Pe urmă, după caz, îi pozez sau îi mănânc 😀

Am și dovezi cum că ar fi buni, Magellan îi adulmeca cu poftă.

Aici luase un loc, meditând cum să facă să ia și el un muffin.

Iar aici muffinsii încercau să se ascundă de el 😀

Aici am fost fată bună și i-am dăruit și altora 🙂



6 thoughts on “Muffins bălțați…”

  • Awwww, ce dragute sunt. Iar Magellan e un scump ^_^. Si ai mei stau tot timpul pe langa mine cand gatesc. Uneori stau amandoi si se benocleaza in cuptor. 😛

  • Mulțumesc!! 😀 Magellan nu are voie în bucătărie că s-așa e mică bucătăria mea, dar în rest adulmecă tot ce prinde 😀

    • Eu am luat din Cora si Real, de la raionul de accesorii pentru gatit… In principiu cred ca se gasesc pe la toate hypermarketurile. Stiu ca se gasesc si la Ikea. Spor la f[cut muffins!

    • Eu fac cam asa: pun pe flacara cea mai mica de la aragaz, la foc mic, o craticioara cu niste apa in ea, nu prea multa. Pe craticioara pun o stachina in care pun untul cantarit, taiat in bucatele mai mici. Ideea ar fi ca fundul strachinii sa nu atinga apa din craticioara si untul sa se topeasca pe aburii creati de apa din craticioara. Nu e in baie de aburi, ci pe baie de aburi…

      Spor la facut muffins 🙂

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.