Lemon curd…

Până să vă povestesc despre tortul meu de clătite, trebuie să vă povestesc despre pregătirile anterioare. Mai întâi și mai întâi am facut lemon curd. Mai auzisem de el până acum, dar nu-l încercasem. De mult timp mă tot tenta să-l încerc că mare amatoare mai sunt eu de lămâie și acum mi s-a părut ocazia perfectă.

Trăiam cu impresia că e mai greu de făcut, dar e simplu și rapid și atât de bun 😀

Deci, am folosit 200 gr zahăr, 3 ouă, 150 ml de zeamă de lămâie, coaja de la aproape 2 lămâi și 150 gr unt.

Am studiat multe rețete. Unele se fac direct pe foc, unele pe baie de aburi, dar e doar o chestiune de dexteritate cred. Totul e să se încălzească treaba fără să faci ouăle omletă.

Am pus într-o crăticioară zeama de lămâie, zahărul, ouăle și coaja de lămie. (coaja de lămie eu nu am avut cum să o rad așa că am curățat-o cu ajutorul unui cuțit de curățat legume, am tăiat-o cu cuțitul fâșii și mai apoi și pe direcția cealaltă).

Trebuie amestecat mereu până începe să se încălzească și să se ingroașe treaba 😀 Durează vreo 10-12-15 minute. Depinde de foc, de crăticioară… de multe lucruri…

Când începe să se ingroașe e bine. Eu am mai ținut-o un pic pe foc, amestecând tot timpul apoi  am lăsat-o un pic să se răcească și am adăugat untul.

Se poate păstra în frigider o săptămână, două…

Eu am făcut-o pentru tortul de clătite și chiar s-așa abia ce a rezistat 2 zile, altfel aș fi mâncat tot borcanul pe loc!!

După ce se răcește se bagă la frigider.

N-am putut să trăiesc așa, fără să mănânc și eu din ea… E bună pentru tarte sau torturi, de mâncat cu biscuiți dimineața sau pe pâine sau pur si simplu cu lingurița din borcan până se termină… 😀

Mie mi-a plăcut rău… O să mai fac zilele astea ca să mă mai bucur nițel de ea 😀

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]10 thoughts on “Lemon curd…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.