Madlene cu miere și lime…

Recunosc! Sunt vinovată! Am întârziat nepermis de mult cu rețeta de madlene cu miere și lime, deși le-am făcut chiar din timp. Am început deja vacanța și am fost ocupată cu tot felul de alte treburi, inclusiv să stau la soare sau să mănânc scoici la Dalboka, dar despre astea poate într-o altă postare. Oricum după vacanță plec iar la Paris pentru 2 luni și atunci am zis să vă mai arăt niște minunății franțuzești.

Madlene cu miere si lime (1)

Vara activitatea mea blogăristică e ceva mai scăzută, dar am participat și luna aceasta la Provocarea Secretă de pe blogul Ama în bucătărie. De data aceasta blogul de pe care am încercat o rețetă este My Fancy Cake.

Am studiat, am analizat și într-un final am decis să aleg rețeta de madlene cu miere și lămâie, mai ales că mi-am cumpărat de la Lyon o formă din silicon specială pentru madlene pe care n-am apucat s-o folosesc până acum. Pentu că aveam în casă niște lime, am hotărât să înlocuiesc lămâia cu lime. Au fost nemaipomenit de bune. 🙂

Ingredientele erau măsurate în mare parte cu cana așa că eu le-am măsurat cu o aceiași cană și le-am cântărit ca să fie treaba mai simplă.

Am folosit: 200 gr făină, o linguriță praf de copt, un praf de sare, 2 ouă, 100 gr unt topit, 70 gr zahăr și un plic zahăr vanilat Bourbon, coaja și zeama de la 2 lime, 180 gr miere.

Madlene cu miere si lime (2)

Într-un castorn am bătut ouăle cu zahărul și mierea. Apoi am cernut peste făina amestecată cu praful de copt si sarea și am amestecat bine cu spatula de silicon. La final am incorporat untul topit (atenție, să nu fie cald!), zeama și coaja de lime.

Madlene cu miere si lime (3)

Compoziția am lăsat-o la odihnit 30 de minute în frigider. Formele de silicon nu necesită nici un fel de pregătire. Am încins cuptorul la 170 de grade. Asta aș zice că e partea cea mai grea pe căldurile astea, noroc că se coc repede totuși, 10-12 minute, depinde de cât de mari sunt formele.

Mie mi-au ieșit 25 de bucăți.

Madlene cu miere si lime (4)

După ce se răcesc, le puteți pudra cu zahăr. Eu nu am mai făcut-o.

Madlene cu miere si lime (5)

Însă am făcut o carafă mare de limonadă cu gheată.

Madlene cu miere si lime (6)
Vă asigur că un pahar de limonadă cu gheată merge de minune cu madlenele astea aromate. Combinație de miere cu lime și aroma ușoară de vanilie este incredibilă.

Madlene cu miere si lime (7)

Miros genial și sunt foarte, foarte bune! Sper să le încercați și voi! Se pricep francezi aștia, nu glumă! 😀

Madlene cu miere si lime (8)
Week-end frumos vă doresc!10 thoughts on “Madlene cu miere și lime…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.