Ganache au chocolat…

După cum vă spuneam tortul pe care l-am făcut de ziua blogului meu a fost un tort de clătite cu lemon curd și ganache de ciocolată. V-am povestit despre lemon curd, acum să vă povestesc despre ganache.

Întâi de toate să vă zic că se face simplu de tot, atât de simplu că nu se poate mai simplu 🙂

Am rupt în bucăți 250 gr ciocolată neagră de menaj (dacă o lăsați 5 minute după ce o scoateți din frigider, merge mai ușor) și am mai pregătit 250 ml smântână lichidă și 75 gr unt.

Într-o oală am pus la încălzit smântâna pe foc mic, iar pe alta, la aburi farfuria adâncă cu ciocolată. N-am avut altceva mai potrivit la îndemână, cum ar fi un castron.

Ciocolată începe să se topească…

Când s-a topit toată (se tot amestecă în ea, evident) se lasă un pic la odihnit și se adaugă treptat smântâna caldă (n-o fierbeți).

Se lasă la odihnit și răcit(pe masă, nu în frigider)10 minute și se adaugă untul care nu trebuie să fie rece, dar nici prea moale.

Și cam asta-i toată treaba. Se lasă la rece și treptat se întărește.  Îl puteți folosi la torturi, tarte sau mai știu eu ce… Dacă se întărește prea mult îl mai lăsați un pic la temperatura camerei pentru a-l putea întinde mai bine.

Puteți să mâncați și cu fructe ;;)

E bun, simplu, și rapid. Zi ciocolătoasă vă doresc!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



2 thoughts on “Ganache au chocolat…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.