Lemon Chocolate Cupcakes…

Încă de luni dimineață am vrut să vă îndulcesc cu prăjituricile astea minunate, dar soarta și internetul nu m-au lăsat. Iar o zic pe aia cu mai bine mai târziu decât niciodată și mă bucur că măcar acum vă pot scrie. Aveam nevoie să fac ceva dulce și m-am gândit eu să împac și capra si varza, adică am ales lămâie pentru mine, ciocolată pentru el. Unde mai pui că mie mi se pare incredibil de bună combinația lămâie-ciocolată! Așa s-au născut în urmă cu vreo două săptămâni aceste lemon chocolate cupcakes!

Lemon Chocolate Cupcakes (1)

Nu mai lungesc vorba că poate aveți și alte treburi și trec la rețetă. Pentru bază am folosit: 4 ouă, 120 gr zahăr, coaja rasă de la o lămâie, 150 gr ciocolată, 100 gr unt, 1oo gr făină, 1 linguriță praf de copt.

Lemon Chocolate Cupcakes (2)

Mai întâi am rupt ciocolata bucăți și am pus-o într-un castron pe baie de aburi împreună cu untul tăiat cuburi.

Lemon Chocolate Cupcakes (3)

Cât am lăsat ciocolata cu untul la topit, am bătut cu mixerul ouăle cu zahărul și coaja de lămâie.

Lemon Chocolate Cupcakes (4)

Cu un ochi mă mai uitam și la ciocolată și mai amestecam în ea, pentru că nu am vrut să se înfierbânte prea tare ci doar să se topească și să se omogenizeze cu untul.

Lemon Chocolate Cupcakes (5)

Am turnat cu grijă ciocolata peste ouăle bătute spumă și am omogenizat cu telul. Am putut să fac asta destul de repede după ce ciocolata s-a topit, tocmai pentru că n-am lăsat-o să se înfierbânte prea tare.
Lemon Chocolate Cupcakes (6)

Am adăugat apoi făina amestecată cu praful de copt și am omogenizat cu o spatulă de silicon. Compoziția obtinută am turnat-o în formele de muffins. Între timp am încins cuptorul la 180 de grade și am ținut tăvile la cuptor 22 de minute. Le-am scos din forme și le-am lăsat să se răcească pe un grătar.

Între timp am făcut lemon curd-ul pentru cremă. Am procedat ca aici cu diferența că în loc să-l fac direct pe foc l-am făcut pe baie de aburi. De, dacă nu am avut oală cu fund dublu, am zis mai bine să nu mă risc. Cantitățile din care l-am făcut au fost: 2 gălbenușuri, 1 ou, 100 ml zeamă de lămăie, 130 gr zahăr, 100 gr unt. (Am folosit 2 gălbenușuri și un ou în loc de două ouă întregi, pentru că așa s-a nimerit să am gălbenușurile rămase de la altceva. Nu am pus și coajă de lămăie pentru că nu aveam cu ce să strecor compoziția și dacă le lăsam ar fi fost urâtă crema la final.)

Am lăsat lemon curd-ul să ajungă la temperatura camerei și apoi am trecut la crema de unt. Am mixat 250 gr de unt la temperatura camerei. Am adăugat apoi în 3 tranșe 250 gr zahăr pudră și am mixat până la omogenizarea perfectă. Am adăugat la final si 250 gr din lemon curd-ul făcut (ce-a mai rămas l-am mâncat pe loc, că prea era bun!!) Am obținut o cremă foarte foarte faină și foarte fină cu care am decorat prăjituricile.

Lemon Chocolate Cupcakes (7)

Pentru că aveam în frigider niște afine, m-am gândit să decorez câteva cupcakes și cu afine, pentru că mergeau foarte bine și cu lămâia și cu ciocolata.

Lemon Chocolate Cupcakes (8)

Le-am ținut la frigider până a doua zi când ne-am apucat să le mâncăm. Am mâncat cu simț de răspundere, adică nu chiar pe toate odată, deși am cam fi vrut.

Lemon Chocolate Cupcakes (9)

 Merg de minune lângă o ceașcă de ceai dimineața sau poate la ceaiul de la ora 5… 😉

Lemon Chocolate Cupcakes (10)Ah, și să nu uit să vă spun. Pentru că mi-a mai rămas niște cremă, am făcut și un desert la pahar cu cremă de lămâie și afine. Din păcate muffin-ul care a fost în plus (mi-au ieșit 13, nu 12) n-a mai apucat momentul de final. (Jur că nu știu cine l-a mâncat cu lemon curd! Io n-am văzut nimic!!)

Lemon Chocolate Cupcakes (11)Acestea fiind zise, am reușit să public o rețetă și în luna octombrie! Țineți aproape, poate mai apare ceva bun zile astea pe aici!



3 thoughts on “Lemon Chocolate Cupcakes…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.