Salată cu spanac și avocado…
Ca să nu mai rămână repetent și anul acesta… blogul, desigur, nu domnul Goe, m-am gândit că aș putea face un efort supraomenesc să scriu o dată pe lună o postare. Știu, pare puțin și în comparație cu anii de început pare chiar trist, dar anul trecut nu am reușit să public decât 4 postări, dintre care 3 rețete, deci trebuie să am așteptări realiste. Dacă vor fi mai multe de 12 postări la sfârșit de an sigur că nu va fi cu supărare.
Acum, un pic înainte de miezul nopții pe 31 ianuarie sigur că nu am să scriu o rețetă complicată. De fapt, nici nu e o rețetă, mai mult o idee de salată cu spanac și avocado.
- 250 gr spanac
- 1 avocado
- 200 gr camembert
- 50 gr nuca
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 lingurițe zeamă de lămăie
- 2 lingurițe miere
- 1 lingură pastă de rodie
- sare, piper
- fulgi de chilli
- Întâi am spălat spanacul și l-am scurs bine de apă cu „storcătorul de salată”.
- Am tăiat avocado în sferturi și l-am desfăcut. Am scos sâmburele și apoi am scos coaja de pe miez. Am stropit cu zeamă de lămăie să nu oxideze și am tăiat în felii pe care mai apoi le-am tăiat în jumătăți.
- Camembertul l-am tăiat și pe el felii și miezul de nuca l-am fărămițat cu mâna.
- Pentru dressing am amestecat totul în paharul unui blender și am turnat peste salata aranjată în farfurii.
- Nuca poate fi prăjită ușor într-o tigaie și lăsată să se răcească complet înainte să fie pusă în salată.
- Merg foarte bine și niște bobițe de rodie. De data asta mie mi-a fost prea lene să pun.
- Eu am mâncat-o cu felii prăjite de pâine cu semințe alături.
A fost foarte bună, chiar mai bună decât mă așteptam. Și e un prânz așa rapid de făcut când nu e timp de mai mult.
Hai că n-a durut! Am reușit să scriu luna asta. Să ne auzim cu bine în februarie.