Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin și salată…

Cartofii nu fac parte prea mult din alimentația noastră, nu că nu ne-ar plăcea, dar… Ei bine, totusi niciodată nu ratăm momentul când apar cartofii noi, să-i facem la cuptor. De la mama am luat plăcerea de a cumpăra cartofii noi cât mai micuți. De data asta i-am făcut cu rozmarin și usturoi și le-am pus alături somon la cuptor și salată.

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (1)

Am tăiat din boschetul de pe geam două rămurele de rozmarin, am curățat câțiva căței de usturoi și i-am strivit cu lama cuțitului.

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (2)

Am spălat cartofii, i-am pus pe foaie de copt într-o tavă, i-am stropit cu ulei  de măsline, am pus printre ei și cățeii de usturoi și rozmarinul și i-am băgat la cuptor pentru vreo 45 de minute. Cuptorul l-am încins la 180 de grade.

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (3)

Când au fost gata cartofii i-am mutat din tavă într-un castron și i-am ținut acoperiți să nu se răcească până e gata și peștele.

În aceiași tava care a rămas curată datorită foii de copt, am pus altă hârtie de copt și bucățile de somon decongelate. Am stropit cu ulei de măsline și am presărat coriandru măcinat. Somonul tot la 180 de grade l-am ținut în cuptor, dar doar pentru 20 de minute. Cu 5 minute înainte să fie gata am pus pe fiecare bucată de somon un sfert de felie de lămâie.

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (4)

Cât somonul a fost la cuptor am făcut și o salată simplă doar cu salată verde, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (5)

Cartofii acoperiți sau înmuiat un pic și au fost delicioși. Peștele a fost și el bun, nici o surpriză aici, că așa îl și mâncăm deobicei. Vinul alb, demisec și rece, un Sauvignon Blanc, bun și el.

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (6)

A fost un prânz târziu de week-end tare bun. S-aveți zile frumoase!

Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin si salata (7)



1 thought on “Somon la cuptor, cartofi cu rozmarin și salată…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.