Prăjitură cu iaurt și prune…

În sfârșit am reușit să mă adun să vă povestesc despre prajitura cu iaurt si prune pe care am pregătit-o în prima zi la Cooking Show-ul organizat de Electrolux și Domo la început de octombrie.

Trebuia să aleg rețete cu fructe de toamnă și una dintre ele am ales să fie cu prune pentru că mie îmi plac prunele și pentru că nu am făcut până acum prăjituri cu prune. Rețeta e tare simplă, rapidă… deci să trec la treabă…

Pozele sunt de la cooking show unde am avut o tavă mai mare, dar eu am să vă dau ingredientele pentru o tava mai mică (20 cm x 30 cm).

Mai întâi avem nevoie de ingrediente la temperatura camerei, nu reci direct din frigider.

Începem prin a bate cu mixerul 3 ouă cu 200 gr zahăr și un plic zahăr vanilat Bourbon. Când și-au dublat volumul adăugăm 200 gr iaurt gras (gresesc) și 50 ml ulei de floarea soarelui și mixăm iarăși.

Cântărim și cernem 400 gr făină amestectă cu un plic de praf de copt.

Încorporăm treptat făina în amestecul de ouă. Rezultă un aluat destul de gros pe care il punem în tavă. În prealabil tava o tapetăm cu unt și făină sau cu foaie de copt.

Pe deasupra se asează frumos jumătăți de prune. Depinde căt de mare vreți să tăiați apoi prăjitura, în funcție de asta așezați prunele mai inghesuite sau mai rare.

Dacă aveți la îndemână, eu nu am avut pentru că nu m-am gândit înainte, puteți pune în locul de unde ați scos sâmburele prunei, bucățele de miez de nucă.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

După răcire se taie pătrățele și se pudrează cu zahăr.

Se mămâncă cu poftă! Vă jur că e tare bună!

Toată lumea a fost încântată de ea 🙂

Cam asta a fost povestea prăjiturii mele. Sper s-o încercați 🙂

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]

 8 thoughts on “Prăjitură cu iaurt și prune…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.