Tocăniță de ciuperci cu mămăligă…

Mulți ani am mâncat ciuperci doar de la conservă până am ajuns la ciuperci proaspete și aici am rămas. Asta s-a întâmplat acum vreo 7 ani. Îmi plac mult ciupercile astea champignon. Îmi plac în general cele mici, cele foarte mici pentru că le las așa în mâncare. Mi se par tare drăguțe 🙂 De data asta n-am avut din cele mici de tot, dar asta nu înseamnă că mâncarea nu a fost grozavă. Lângă tocăniță nu puteam să pun altceva decât mămăligă, eu fiind absolut înnebunită după mă-mă-li-gă!!

Înainte să trec mai departe vă mai spun că rețeta aceasta nu-i întâmplătoare aici, ci am găsit-o în Simona’s World, exact aici. Am primit blogul Simonei în cadrul Provocării secrete organizate de Ama. Am ales rețeta aceasta pentru că îmi era mie foarte simplu s-o fac aici și plus de asta aveam și mălai adus din România ca să facem mămăligă. În paranteză fie spus francezii aștia habar n-au ce-i ăla mălai. Adică ei cred că au pentru că se găsește de cumpărat, dar credeți-mă pe mine nu iese mămăligă din el.

Acestea fiind spuse trec mai departe. Aveam nevoie în rețetă de suc de roșii și eu m-am gândit să-l fac singură. Am luat 2 roșii mari cărora le-am crestat pielița cu un cuțit. Le-am băgat în apă clocotită pentru un minut apoi le-am dezpielițat și le-am tăiat cubulețe.

Am pus într-o cratiță mică pe foc cele două roșii mărunțite cu tot cu zeama lor și cu niște ulei de măsline. Le-am lăsat să fiarbă și când cubulețele s-au mai înmuiat le-am strivit cu ajutorul unei linguri.

În vreo 15 minute am obținut sosul de roșii din borcanul de mai jos. (Sosul de fapt a ieșit un pic mai mult decât ce e în borcan.) Dacă aveam cu ce l-aș fi strecurat și de semințe. N-a fost grav nici așa.

Cât s-a făcut sosul m-am ocupat de restul ingredientelor. Am tăiat 2 cepe mici, 1 căpățână de usturoi, o legătură destul de mare de pătrunjel și desigur vedetele de azi, 1 kg de ciuperci.

Am pus pe foc potrivit, mai degrabă mic decât mare, într-o cratiță mai mare ulei de măsline și ceapa tăiată mărunt. Am pus capacul și am lăsat-o acolo până s-a înmuiat.

Am adăugat apoi ciupercile tăiate feliuțe și am amestecat.

După vreo 15 minute deja se micșoraseră și își lăsaseră zeama. Atunci am dat focul mare să mai scadă.

După încă vreo 5 minute am adăugat sosul de roșii, usturoiul mărunțit și piper proaspăt măcinat.

Am lăsat-o să scadă destul de mult. Când mi s-a părut gata am oprit focul (vorba vine, că de fapt am plită electrică aici) și am adăugat mare parte din pătrunjelul tocat.

Mămăliga am făcut-o mai la început. Am pus un litru de apă și niște sare într-o oală pe foc. Când a început să fiarbă am adăugat în ploaie mălaiul (normal că nu în ploaia de afară, ci în oală). Am folosit o cană și jumătate de mălai. Am amestecat bine, nu s-au făcut cocoloașe. Am fiert mămăliga 15 minute, apoi am așezat o parte din ea în două boluri. Am lăsat-o la răcit și când a fost gata tocănița am răsturnat-o pe farfurie.

Dacă mă întrebați pe mine a avut două defecte. A fost cam puțină și mergea și mai mult usturoi 😀 În rest a fost bună! Parol!

E o mâncare tare bună și merge de minune și în post!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]3 thoughts on “Tocăniță de ciuperci cu mămăligă…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.