Un fel de mâncare de pui cu mămăliguţă…

La fel ca în ultimii ani şi anul acesta de Paşte mergem pe la părinţi să mâncăm, aşa că ne-am pregătit doar cu nişte pâine şi muştar pentru la întoarcere. Să avem cu ce mânca bunătăţile. 😀 Acum să nu credeţi că mergem chiar cu mâna goala. Am făcut şi cozonaci şi pască 🙂

Şi pentru că o să tot umblăm zilele astea şi nu aveam nimic de mâncare rămas de zilele trecut, a trebuit să facem ceva bun doar cât să păpăm la prânz. Iniţial am vrut să fac ficăţei cu mămăliguţă, dar n-am gasit ficăţei pe la magazinele din preajmă, asa că am luat ciocănele şi am făcut ciocănele de pui cu mămăliguţă.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (1)

Am cumpărat 8 ciocănele de pui şi le-am clătit pe fiecare cu puţină apă rece, apoi le-am aşezat într-un castron. Le-am stropit cu nişte ulei de măsline pentru gătit şi am aruncat peste ele nişte condimente pentru pui, cimbru şi busuioc uscate (de la ţară), morcovi şi ceapă deshidratată (le-am cumpărat dintr-un Angst), nişte sos de soia. Le-am mozolit pe toate. Am tăiat şi 2 rămurele de oreganu din ghiveci şi am curăţat 3 căţei de usturoi.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (2)

Iniţial am vrut să facem ciocănelele la cuptor, dar ne-am dat seama că acolo erau pitite bine cele 2 păşti şi nu prea aveam unde să le mutam. Aşa că Cip a venit cu propunerea să le facem într-o oala. Oala am pus-o pe foc să se încingă şi am pus şi nişte ulei de măsline pentru gătit. Când s-a încins şi uleiul am pus ciocănelele acolo şi le-am rumenit vreo 5 minute pe ambele părţi.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (3)

După am adăugat şi restul de sos care m-ai rămăsese în castron şi nu se luase pe pulpe, vin alb cam o cană, cei trei căţei de usturoi tăiaţi în jumătăţi şi crenguţele de oregano. Am pus capacul şi am lăsat să fiarba la foc maricel 15 minute.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (4)

În timpul ăsta Cip s-a ocupat să facă un sos de usturoi. A curăţat câţiva căţei şi i-a mărunţit cu mojarul. A mutat rezultatul într-un castron şi a pus un praf de sare şi câţiva stropi de ulei de măsline.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (5)

După ce a amestecat bine, a mai adăugat şi iaurt.

Când au trecut cele 15 minute, am luat capacul de pe oală şi am lăsat maxim 5 minute să mai scadă sosul.

Am pus o oală cu 1 litru de apă la fiert. Când a început să fiarbă am pus un praf de sare şi am început să adaug mălaiul, vreo 300 de grame. Cu o mână am turnt mălaiul, cu cealaltă am amestecat cu o lingură de lemn ca să nu se facă cocoloaşe. Am amestecat vârtos la ea din când în când şi a stat pe foc vreo 20 de minute.

Am pus în farfurii mămaliga, ciocănele şi nişte sos, în pahare vin alb şi am adus şi sosul de usturoi.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (6)

Sosul ăla de la pui a fost grozav de bun. Nici nu mă aşteptam să fie chiar aşa.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (7)

Carnea de pe ciocănele a fost foarte fragedă.

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (8)

Am mâncat tare bine şi ne-am lins pe degete şi pe bot 😀

Un fel de mancare de pui cu mamaliguta (9)

La final vă mai urez o dată: Sărbători fericite!!



Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.