Tagliatelle cu ton…

Cu 2 săptămâni în urmă făceam tagliatellele astea. Au fost ele bune, dar asta e treaba când ai blog culinar și nu gătești foarte, foarte des, nu prea ai cum sa repeți rețetele pentru că mereu vrei să faci lucruri noi. Așa că pentru cea de a doua jumătate de pungă de tagliatelle am făcut altă rețetă. Tagliatelle cu ton.

Tagliatelle cu ton (1)

Am pus apa la fiert pentru paste și după m-am ocupat să tai si să pregătesc tot ce aveam de tăiat și pregătit. Am mărunțit câțiva căței de usturoi, am tăiat fâșii o jumătate de ardei gras roșu, am tăiat felii o mână de măsline verzi cu usturoi și ierburi aromatice și la final și niște roșii uscate la soare și conservate în ulei de măsline. Tonul l-am scos din conservă și l-am mai desfăcut în bucăți. Am mai adus în apropiere un cub de unt, râșnița cu ardei iuți și un pahar cu niște vin alb.

Tagliatelle cu ton (2)

Când am fost gata cu pregătirile a fost numai bine să pun si pastele în apă. Am pus tigaia la încins si am topit untul. Eu cand gătesc cu unt nu las tigaia tot timpul pe foc, o ridic de pe flacără și plimb untul prin tigaie să se topească, astfel evit să ard untul și să stric gustul mâncării. Când tot untul s-a topit am adăugat usturoiul și am râșnit ardeii iuți.

Tagliatelle cu ton (3)

Am lăsat o vreme pe foc, dar am stat cu ochii pe tigaie să nu se ardă nimic. Când mi s-a părut suficient am adăugat fâșiile de ardei și le-am mozolit acolo bine. Peste vreo 2 minute am adăugat și măslinele cu roșiile uscate. Tot atunci am adăugat în tigaie și 4 lingurițe de ulei de măsline în care au stat rosiile uscate.

Tagliatelle cu ton (4)

Destul de repede după am stins cu vinul alb sec. Am lăsat pe foc să scadă un pic și am adăugat și tonul. Au mai stat probabil pe foc împreună vreo 2-3 minute să se combine toate aromele și gusturile și gata.

Tagliatelle cu ton (5)

Pastele între timp au fiert, le-am scurs și le-am clătit cu apă rece. Am așezat tagliatellele în farfurie și pe deasupra tonul cu toate celelalte.

Tagliatelle cu ton (6)

Trebuie să spun că este pentru prima dată când am făcut paste cu ton și tot prima dată când am mâncat. Mi s-au părut grozav de bune, aromele s-au combinat perfect. Nu mă așteptam să fie așa grozave, recunosc.

Tagliatelle cu ton (7)

După ce am terminat ședința foto eu m-am grăbit să le mănânc. După primele înghițituri mi-am adus aminte să pun și niște emmentaler ras pe deasupra si vai Doamne, cât de bune au fost… Sigur că prin zonă a fost și vinul alb, același folosit și la paste, un Sauvignon de la Les Trois Chapelles…



3 thoughts on “Tagliatelle cu ton…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.