Wild Cheese Tart…

La numele ăsta de Wild Cheese Tart am ajuns împreună cu Cip. Să vă povestesc şi cum. De-abia întoarsă din Franţa, o țară cu muuulte feluri de tarte, mi-am dorit să fac și eu o tartă cu fructe de pădure. Zis și făcut, m-am apucat să caut rețetă de cremă și am găsit o groază pe bază de budincă de vanilie la plic, ceea ce m-a dezamăgit groaznic și am renunţat. Am renunțat la crema cu pricina și am făcut o altfel de cremă. După ce am făcut tarta mi-am dat seama că e mai mult un cheesecake și am botezat chestiunea cheese tart. Cip a venit cu ideea sa-i adaug și wild de la fructele de pădure. So, așa s-a născut acest Wild Cheese Tart 😀 Dacă mai există pe lumea asta ceva care se cheamă la fel n-are nici o legătura cu tarta noastră 😀

Wild Cheese Tart (1)

Mai întâi am făcut aluatul de tartă cu 180 gr făină, 150 gr unt rece, 1 ou, 50 gr zahăr, 2-3 linguri de lapte și un praf de sare. Am pus în vasul robotului făina, untul rece tăiat cubuleţe, zahărul, oul, praful de sare. Am amestecat câteva momente și am pus și 3 linguri de lapte rece. Merge și apă rece în loc de lapte. Am mai amestecat câteva momente, nu prea mult să nu se încălzească prea tare untul și am scos aluatul din vas. L-am împachetat în folie alimentară și l-am băgat repede la congelator.

Eu mă grăbeam destul de tare că eram nerăbdătoare, aşa că aluatul a stat la rece mai puțin de o oră.

În timpul ăsta m-am ocupat de cremă și de fructele de pădure.

Fructele de pădure le-am pus într-o oala pe foc cu niște zahar brun și zahar alb. N-am măsurat exact, am pus după ochi, e chestiune de gust. Eu nu le-am vrut prea dulci că doar erau fructe de pădure, le-am lăsat mai acrișoare. În loc de zahăr merge și cu miere. Fructele cu zahărul le-am lăsat pe foc până s-au dezghețat și au făcut și-un fel de sos.

Pentru cremă am făcut așa: am amestecat 250 gr de mascarpone cu 100 gr de zahăr. Era bine dacă zaharul era pudră, dar eu n-am avut atâta așa ca am completat cu zahar tos. Ca să nu se simtă zahărul în cremă am amestecat mascarponele cu zahărul cu ajutorul robotului. Când a fost gata și zahărul nu s-a mai simțit am scos crema într-un castron și am bătut cu robotul 200 ml de frișcă lichidă până am făcut-o țepănă.

Frișca am înglobat-o în mascarponele bătut cu zahar și am adăugat și 2 linguri de vișinată. Între timp am pregătit și un plic de gelatina după instrucţiuni și l-am turnat în cremă. Am amestecat bine și am băgat crema la frigider să se întărească.

(Gelatina am pus-o într-un castron cu 100 ml apa rece și am lasat-o 10 minute apoi am pus castronul pe baie de aburi pentru vreo 5 minute. Gelatina trebuie să se topească de tot, dar nu trebuie să fiarba sub nici o formă. După ce am luat-o de pe baia de aburi am lăsat-o să se răcească câteva momente și am turnat-o în cremă. Nu trebuie lăsată prea mult la răcorit pentru că nu se încălzește prea tare pe baia de aburi. Dacă se răcește prea mult începe să se închege și nu iși va mai face efectul în cremă.)

La un moment dat am scos aluatul de la congelator și l-am întins cu sucitorul pe blatul înfăinat.

L-am așezat cum am putu mai bine în forma de tartă și l-am înțepat cu furculița din loc în loc. Treaba cu așezatul în formă nu mi-a ieșit prea bine pentru că aluatul nu a fost suficient de tare, dar n-a fost bai. L-am copt în cuptor vreo 15 minute la 180 de grade. Am stat cu un ochi pe el, căci i-au mai căzut marginile și le-am mai îndreptat.

Aşa arătat ”biscuitele” la ieșire. L-am lăsat și pe el un pic să se răcească pentru a putea pune crema mai târziu.

Între timp s-au făcut și fructele de pădure și le-am scos într-un castron să se răcească. Mai tărziu am pus și în ele un pliculeț de gelatină pregătită, dar nu le-am lăsat la rece prea mult să se întărească pentru că nu le-aș mai fi putu așeza peste cremă.

Crema am aşezat-o peste blat și am mai lăsat-o la rece până am turnat și fructele cu tot cu sos.

A doua zi dimineață așa arăta.

Eu am mâncat felia cu niște cafea alături, Cip a preferat niște lapte.

Am rezista cam greu să fac pozele că muream de nerăbdare să mâncăm…

A fost perfectă. Atât de bună, cum nu-mi imaginam. Sigur mai fac în vara asta 😀7 thoughts on “Wild Cheese Tart…”

  • Am facut si eu tarta acasa cu budinca la plic. Da adevarul este ca are un gust de …cauciuc :D. Chioar ma gandeam data viitoare sa caut o reteta ceva pt o crema de casa. Mi-ai dat o idee cu marcarpone….Dar aluatul tot il cimpar:)))))

  • Dacă mă întrebi pe mine tarta asta e genială!! 😀

    Cât de curând o să fac o cremă adevărată de vanilie 🙂

  • Delicioasa si foarte faine poze ai postat … cred ca cea de-a doua felie era pentru mine , nu ??? si eu care am indraznit sa nu vin !!! Data viitoare nu se va mai intampla.
    Merci de idee , am pus-o pe lista prajiturilor de paste, inca nu stiu ce voi face dar aceasta tarta e un candidat sigur !!!
    Pe curand …

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.