Tort de clătite cu ganache au chocolat și lemon curd…

Acum o săptămână blogul meu mâncăcios a împlinit 2 ani și eu i-am făcut tort. Azi vă mai arăt câteva poze cu el și vă povestesc repede de tot cum l-am făcut. Și pentru că s-a nimerit așa o potriveală să vă povestesc despre el tocmai azi, vă zic La mulț ani! în caz că e ziua voastră sau a celor dragi vouă!

Mai întâi și mai întâi am făcut compoziția de clătite pe care am lăsat-o să se odihnească vreo oră, poate două în frigider. După le-am copt pe rând, iar la sfârșit le-am acoperit cu o altă farfurie să nu se întărească.

După am pregătit cremele. Mai întâi lemon curd-ul.

Apoi am făcut și ganache au chocolat.

Cremele s-au răcit și întărit la frigider, iar a doua zi am asamblat tortul.

Eu am folosit 12 clătite și am alternat cremele între straturi.

Glazura de ciocolată nu a ieșit perfectă pentru că n-am fost atentă și am lăsat-o să se răcească prea mult înainte să o torn pe tort.

Am folosit pentru ea 140 ml smântână lichidă, 140 gr ciocolată neagră, 70 gr zahăr și 110 gr unt.

Am încălzit smântâna pe foc mic împreună cu zahărul. După ce zahărul s-a topit am adăugat ciocolata ruptă bucăți și am amestecat până s-a topit toată. Am luat de pe foc crăticioara și am adăugat untul și gata și glazura.

L-am lăsat peste noapte în frigider și a doua zi dimineață mai spre prânz l-am tăiat, pozat, mâncat și tare bun a mai fost 😀

Decorațiile le-am făcut din marțipan 🙂

Week-end fain!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]3 thoughts on “Tort de clătite cu ganache au chocolat și lemon curd…”

  • Nu am reusit niciodata sa facem un tort de clatite pentru ca de fiecare data e bataie pe ele :))) ..da chiar arata grozav si merita incercat…si cu ganache de cioco..yummy!pupici

    • Știu că-i treabă complicată asta cu adunatul clătitelor pentru tort :)) dar dacă îmi propun de la bun început să fac tort reușesc totuși să le strâng 😀
      Tare bun tortul, promit!

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.