Sablés au chocolat… biscuiti cu cacao
Am o rețetă foarte simplă de biscuiți cu cacao pe care tot amân să o public pentru că în toată agitația de Crăciun nu m-am învretnicit să le fac o sesiune de poze doar lor. Aș putea pur și simplu să nu mai public rețeta, dar parcă mi-ar părea rău. Mi-ar părea rău pentru că au fost niște biscuiți tare buni și tare frumoși, făcuți cu prima mea ștampilă pentru biscuiți. Mi-am dorit tare mult o ștampilă pentru biscuiți, dar n-a fost chip să găsesc una care să-mi placă. Până la urmă Moș Nicolae a găsit unele cu Parisul și a zis că trebuie neapărat să le am.
Eu am făcut o cantitate dublă de biscuiți, dar am să vă dau ingredientele pentru 20 de biscuiți rotunzi simpli. Dacă la final îi lipiți doi câte doi între ei cu cremă sau altceva or să fie 10. Sunt necesare: 200 gr făină, 100 gr unt, 40 gr cacao neagră, 100 gr zahăr, 1 ou, 1 linguriță de scorțișoară, 1 praf de sare.Am cernut într-un castron făina și cacao, am adăugat zahărul și scorțișoara si am amestecat bine. Am adăugat untul moale la temperatura camerei și am amestecat cu o spatulă de silicon. La final am încorporat și oul și am format o bilă de aluat pe care am învelit-o în folie alimentară și am pus-o în frigider pentru o oră.
Când a trecut timpul, am scos aluatul din frigider și l-am așezat pe masa înfăinată. Am pregătit și sucitorul.
Am pregătit și ștampilele pentru biscuiți.
Am întins aluatul și am aplicat ștampila din loc în loc, nu foarte aproape una de alta pentru că urma să decupez biscuiții cu o formă rotundă și ar fi putut să se deformeze la tăiere.
După ce i-am decupat i-am așezat pe o foaie de copt în tavă și i-am copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 12-15 minute în funcție de cât de groși au fost.
Dacă nu aveți ștampile pentru biscuiți îi puteți face simpli. Puteți să-i tăiați rotunzi si să-i lipiți doi câte doi, cum am făcut eu.
Puteți să-i decupați și sub altfel de forme. Eu am făcut și steluțe, după cum o să puteți vedea în rețeta următoare.Pentru că mi-a rămas royal icing de la brăduții de turtă dulce, m-am hotărât să lipesc și biscuiții cu el.
Intenția mea inițială a fost să lipesc biscuiții cu orange curd. Puteți să-i lipiți cu ce vreți voi și vi se pare că merge.
Pentru că nu am lipit chiar toți biscuiții, pe ceilalți chiar i-am mâncat cu orange curd și au fost și ei foarte buni.
În afara faptului că au fost niște biscuiți foarte arătoși, au fost și delicioși. Nu foarte dulci, cu cacao neagră multă și doar o vagă urmă de scorțișoară sunt perfecți la cafea, ceai sau lapte dimineața sau pentru o gustare peste zi. Se fac prea simplu ca să nu-i încercați!
[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]
Ce frumosi sunt, sigur sunt la fel de gustosi pe cat de aratosi! Si-mi place si forma la nebunie…mi-ar placea si mie una 🙂 Pup
Mulțumesc mult! Da, e tare frumoasă ștampila și îmi place că are trei capete 😀 Păcat că nu-s prea ieftine că eu mi le-aș cumpăra pe toate!
Salut!
Te rog frumos, imi poti spune de unde ai cumparat stampilele pentru biscuiti? Multumesc anticipat! 🙂
Sigur că da, dar nu știu cât o să te ajute răspunsul meu. Sunt cumpărate dintr-un Auchan din Paris. Se găsesc si în magazinele Fnac, tot din Paris. Știu că se mai găsesc si online.