Spaghetti cu ciuperci, măsline și rucola…

N-a fost să fie să îmi declar astăzi dragostea pentru Paris cu biscuiții mei cu cacao. Am preferat până la urmă să-mi mai declar încă o dată dragostea pentru paste. Un fel de dragoste eternă mă leagă de ceea ce înseamnă paste și mereu mai încerc câte ceva. De data asta vă povestesc despre niște spaghetti cu ciuperci, măsline și rucola pe care le-am făcut chiar de 2 ori între Crăciun și Revelion. Am simțit nevoia acută atunci de a mânca și altceva decât porc, porc, porc, dulciuri, dulciuri, dulciuri și tot ce mi-a putut trece prin cap a fost să fac rapid niște paste.
IMGP8660

Am ales să fac niște paste destul de simple pentru care am folosit o mână de măsline negre fără sâmburi pe care le-am feliat, câteva ciuperci nu prea mari pe care le-am tăiat felii, un cub de unt, 3 căței de usturoi pe care i-am strivit cu lama cuțitului, in jur de 300 ml suc de roșii, o mână de rucola, niște parmezan pe care l-am ras la final și 200 gr de spaghetti. Era să uit, am mai folosit și niște piper proaspăt măcinat și ardei iuți, din aceia micuți pe care și pe ei i-am râșnit pe loc.

IMGP8640Am pus apă cu sare la fiert pentru paste și tigaia la încins pentru sos. Am topit untul și apoi am pus usturoiul în tigaie pentru a-și lăsa aroma.

IMGP8643Apoi l-am scos și am pus ciupercile feliate.

IMGP8644După ce s-au înmuiat am adăugat și măslinele.

IMGP8648Peste am turnat sucul de roșii. Am condimentat cu piper și ardei iuți și am tocat mărunt usturoiul de mai devreme și l-am adăugat la loc în tigaie. Am lăsat să fiarbă un pic cu capac.

IMGP8650În timpul acesta au fiert și pastele (conform cu timpul de pe cutie). Le-am scurs de apă și le-am adăugat în tigaie. Le-am mozolit bine și cam asta a fost tot. Am pus în farfurii, pe deasupra am pus câteva frunze de rucola și mai apoi am ras parmezan.

IMGP8662Le-am mâncat cu pofta așa cum mănânc eu întotdeauna pastele. Am avut și un pahar de vin roșu alături. Au fost bune și ușoare si o întâmplare tare fericită printre toate ”porcăriile” de Crăciun.
IMGP8664Ați observat probabil că dacă renunțați la parmezan aveți niște paste delicioase, bune de mâncat în post.

Zi frumoasă vă doresc!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



4 thoughts on “Spaghetti cu ciuperci, măsline și rucola…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.