Chocolate three ways…

Dragi iubitori de ciocolată, sper că sunteți pe recepție pentru că urmează o nouă rețetă ciocolătoasă! Am pus în ea ciocolată albă, ciocolată cu lapte și ceva mai multă ciocolată neagră!

IMGP4914

Cei de la Electrolux m-au provocat să particip la Inspiration Food Marathon, iar eu n-am putut refuza! Pentru mine este o provocare cu atât mai mare cu cât nu sunt acasă și nici măcar în țară, locuind într-o cameră de hotel dotată cu o chicinetă.

IMGP4886Dar să las vorbăria și să vă explic ce-am făcut eu aici.

Mai întâi am făcut panna cotta cu ciocolată albă și lime.

Am folosit 500 ml smântână dulce, 50 ml zeamă de lime, coaja rasă de la un lime, 150 gr ciocolată albă și 2 gr agar-agar.

IMGP4739Am pus într-o crăticioară smântâna dulce, zeama de lime, coaja de lime, am amestecat bine și apoi am pus agar-agar-ul (al meu a fost praf). Am amestecat din nou până agar-agar-ul s-a dizolvat și am pus crăticioara pe foc. Am adus la fierbere și am lăsat să fiarbă fix 2 minute.

IMGP4760În același timp am topit pe baie de aburi ciocolata albă.

IMGP4754După ce am fiert smântâna cu agar-agar în ea, am lăsat-o un pic să se răcorească și apoi am incorporat-o treptat în ciocolata albă topită. Compoziția astfel obținută am turnat-o în forme și am lăsat-o să se inchege.

Lucratul cu agar-agar nu e chiar la fel cu lucratul cu gelatină. Dacă gelatina e musai să n-o fierbi pentru că își pierde proprietățile de inchegare, agar-agarul trebuie fiert.

IMGP4763

Bomboane cu ciocolată si fistic – 24 de bucăți

Pentru bomboane am folosit: 200 gr ciocolată cu lapte, 50 gr unt, 100 gr fistic prăjit, 100 gr foi de napolitane, 200 gr ciocolată neagră.

IMGP4785

IMGP4787 (2)

IMGP4796 (2)

Am tocat cu ajutorul cuțitului fisticul prăjit, am mărunțit cu mâna foile de napolitane.

Untul l-am lăsat la temperatura camerei până a devenit cremă. Ciocolata cu lapte am topit-o pe baie de aburi.

IMGP4801Am amestecat foile de napolitane cu fisticul tocat,

IMGP4812apoi am adăugat untul și ciocolata cu lapte topită si am amestecat bine.

IMGP4826

Mi-am udat mâinile și am luat bucăți din compoziție pe care le-am modelat între palme. După 4-5 bomboane modelate mâinile mi-au devenit lipicioase așa că m-am spălat iar pe mâini și cu palmele umede am continuat modelarea.

IMGP4852Mi-au rezultat 24 de bomboane pe care le-am băgat la frigider pentru 30 de minute.

Am tocat mărunt cu cuțitul ciocolata neagră

IMGP4841și am topit-o pe baie de aburi.

IMGP4842În ciocolata topită am introdus apoi pe rând bomboanele și le-am glazurat. Le-am pus pe un grătar să se scurgă ciocolata în exces.

IMGP4856Ganache au chocolat

Cel de al treilea fel de ciocolată a fost un ganache făcut cu: 100 gr ciocolată neagră, 100 ml smântână dulce, 30 gr unt.

IMGP4859Am încălzit într-o crăticioară smântâna, pe care am amestecat-o apoi cu ciocolata neagră topită pe baie de aburi. După ce am amestecat bine și am lăsat un pic să se răcorească, am adăugat untul la temperatura camerei și am amestecat până s-a topit de tot.

Pentru decor am folosit: zmeură, coajă de lime, fistic tocat.

IMGP4831Am pus în mijlocul unei farfurii mari 2 linguri de ganache, peste care am răsturnat o formă de panna cotta. Cele 2 bomboane le-am ”lipit” de farfurie cu o picătură de ganache (să nu fugă la vale).

IMGP4894De ce ne-a plăcut foarte mult?

IMGP4884Pentru că are multă ciocolată și diferite texturi. Bomboanele cu fistic sunt crocante, iar panna cotta cu ciocolată albă și lime cremoasă și fină merge foarte bine cu ganache-ul de ciocolată neagră. Moț peste toate și potrivindu-se perfect cu toate stă zmeura.

IMGP4905A ieșit un desert așa cum mi-am dorit pentru I Love Chocolate Party și particip cu această rețetă la “Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux.

IMGP4934Dacă vă place ce am făcut, v-aș ruga să mă susțineți cu comentarii și like-uri aici și pe Facebook .

Mulțumesc!

IMGP4920

 [Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]22 thoughts on “Chocolate three ways…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.