Penne integrale primavera…
N-am încurcat anotimpurile, știu că e sfârșit de vară și vine toamna, dar așa se cheamă pastele astea cu legume, primavera 😀
Se știe treaba că pastele se fac repede și în ceea ce mă privește se mănâncă și mai repede 😀
Am pus pennele integrale la fiert într-o oală mare cu apă multă și sare și le-am fiert 7 minute, adică cu 2 minute mai puțin decât timpul de pe cutie. Cât a fiert apa și pastele m-am ocupat de leguminoase pe care le-am tăiat julien.
Am avut 2 morcovi, jumătate de ardei verde, 3 sferturi de vânătă și un zucchini plus mult usturoi mărunțit bine. Am mai folosit și niște sos Proveçale, vin alb și busuioc uscat.
Am încins tigaia, am pus ulei de măsline și am făcut mai întâi vinetele.
Când au fost gata le-am scos pe o hârtie absorbantă și am trecut la zucchinii.
Și pe ei i-am scos tot pe o hârtie absorbantă. Am pus apoi morcovii și când ei au fost gata am adăugat și ardeiul.
După vreo 2 minute am adus la loc în tigaie și bucățile de vânătă și zucchinii și am pus și usturoiul mărunțit.
Apoi sosul Proveçale, vinul alb și busuiocul uscat.
Am scurs pastele bine de apă, le-am pus în tigaie și am amestecat bine. Încă 2 minute pe foc și au fost gata.
Le-am scos într-un vas care ar fi fost numai bun de băgat la cuptor cu niște emmentaler ras pe deasupra.
Cum cuptor nu avem aici, am pus în farfurii și am mâncat. Am baut și niște vin să ne răcorim și să ne treacă supărarea pe treaba cu cuptorul :))
Dacă nu le puneți emmentaler ras pe deasupra, sunt chiar de post 🙂
Week-end plăcut vă doresc!
Sunt foarte gustoase si emmentaler (de post) ! Garantat 100% ,merita se le incercati !
Pardon, ” fara emmentaler “