Penne cu ciuperci, ardei si brie…

Tot omul știe că cel mai simplu de mâncare se fac pastele. Mai ales când nu ești în casa ta și nici măcar în țara ta și nu ai toate cele la dispoziție, dar ai macar un ochi de aragaz, chiar și electric. Zis și făcut, săptămâna trecută marți am prestat niște paste.

Penne cu ciuperci, ardei si brie (1)

După cum se vede și în poză nu-s prea complicate.

Am feliat vreo 20 de ciuperci potrivite, am tăiat fâșii nu prea lungi un ardei roșu și am zdrobit cu latul cuțitului 3 căței de usturoi.

Penne cu ciuperci, ardei si brie (2)

Am mai avut și niște brânză brie pe care o cumpărase Cip special pentru mine.

Penne cu ciuperci, ardei si brie (3)

Am pus niște ulei la încins și am aruncat în tigaie cei 3 căței de usturoi. I-am lăsat acolo să se părpălească o vreme după care i-am scos.

Penne cu ciuperci, ardei si brie (4)

În uleiul cu aromă de usturoi din tigaie am adăugat mai întâi ciupercile și apoi și ardeiul. Când au fost aproape gata am pus bucați de brânză și un gât de sticlă de vin alb. Brânză am pus un pic mai multă decât ce se vede în poză.

Penne cu ciuperci, ardei si brie (5)

Când s-a topit brânza, am adăugat și pastele fierte după indicații și scurse și am mai amestecat câteva momente pe foc. Apoi am pus în farfurie și am mâncat 😀

Penne cu ciuperci, ardei si brie (6)

Au fost bune! Ar fi fost și mai bune dacă aveau și niște smântână, ar fi făcut sosul mai gros.3 thoughts on “Penne cu ciuperci, ardei si brie…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.