Cine ar fi crezut? – Cina cu Electrolux…

Am întârziat un pic cu povestea asta, dar ce să-i faci, am avut multe treburi în ultimul timp, iar povestea asta o să fie o poveste lungă…

Se făcea că era vineri dimineață în urmă cu vreo săptămână și ceva. Nu trecuseră nici 12 ore de când aterizasem la București, după câteva săptămâni petrecute la Paris. Mă trezisem dimineață și pornisem laptopul, dar ceva mai târziu mă culcasem la loc. Nu știu exact dacă atunci am visat ceva, dar cert este că la trezire un vis mi s-a împlinit.

Ce să vedeți, în căsuța mea de e-mail stătea cuminte un e-mail necitit. Numele expeditorului nu-mi era cunoscut. Subiectul însă m-a pus un pic pe gânduri. Am crezut totuși că-i doar o reclamă, dar am zis să citesc ce scrie.

Vai de capul meu!! Știți ce era??? Să vă spun tot eu. Era o invitație!! Chiar așa, o invitație de la Roxana Diba de la Golin Harris. Eram invitată să gătesc o rețetă cu fructe de mare în cadrul unui proiect numit Cina cu Electrolux.

Poate nu toți dintre voi ați auzit de proiectul ăsta, dar eu de când am citit prima dată despre el la Cookie pe blog am visat să ajung acolo! Am citit, cred, toate poveștile care s-au scris despre proiectul ăsta pe blogurile mâncăcioase. De visat, am visat, de crezut, n-am crezut c-am să ajung și totuși… scria acolo negru pe alb că eram invitată eu, Ileana, să gătesc!!

Da domne, am trăit s-o văd și pe asta! Nu vă inchipuiți ce fericire pe mine! A durat, să zic, 2 minute, după care m-a apucat panica și ce panicăăă… Acum nu știu dacă ei știau lucrul ăsta despre mine, dar eu nu gătisem niciodată fructe de mare 😀 De mâncat, am mâncat și-mi plac rău de tot. La Paris m-am îndopat cu creveți și scoici, dar eu n-am gătit vreodata așa ceva 😀 (Bine, bine, de fapt am gătit, dar doar din alea mici, congelate, din pungi cu amestecuri.) Oricum așa o șansă era clar că nu puteam rata! Îmi doream foarte mult să ajung acolo, plus că fructele de mare, vai, fructele de mare ce-mi mai plac! 😀

Nu vă mai povestesc cum am trecut peste toate, cum am ales o rețetă s-o gătesc și cum am ajuns marți seara la Club Cortina în Corbeanca.

Cert e că am ajuns împreună cu Cami pentru că Cip, ajutorul meu de bucătar de nădejde, se întorsese deja la Paris.

Fructele de mare au fost tema serii, după cum v-am spus, iar la cină pe lâng echipa Electrolux (Carmen, Mugur și Cătălin) și cea a fetelor de la Golin Harris (Roxana, Livia și Alina), au fost fetele de la Sisters’ Kitchen, Iolanda și Georgiana, împreună cu prietena lor, Cornelia.

Și acum, după atâta vorbărie, să trecem și la partea cu poze… Pozele de mai jos fie sunt făcute de mine sau Cami, fie de Cătlin Voicu din partea Electrolux.

Ile – adicătelea io… Foto © Cătălin Voicu

Recunosc, am avut mari emoții…

Cu ajutorul meu, Cami… Foto © Cătălin Voicu

…dar am avut și ajutor…

Cu celelalte ajutoare, Livia și Roxana, fetele de la Golin Harris…

Mi-a plăcut rău că mai toate ingredientele erau pregătite și n-am stat să curăț ceapa și usturoiul…

Eu la tigaie… 🙂
Muncind, nu doar râzând…Foto © Cătălin Voicu
Concentrare mare… Foto © Cătălin Voicu

A fost și veselie…

Cornelia, Iolanda și Georgiana… Foto © Cătălin Voicu

și muncă…

Se muncește, se muncește…
Muncă migăloasă… mâncare gustoasă!! Foto © Cătălin Voicu

Ne-am implicat fiecare…

În acțiune… Foto © Cătălin Voicu

Și după ceva vreme am ajuns în sfârșit să ne asezăm să mâncăm. Eu, una, m-am simțit ușor obosită de atâtea emoții, dar în final au ieșit toate buneee…

În sfârșit la masă… Foto © Cătălin Voicu

Tartinele cu creveți au fost tare bune. Cum se vedea mai sus, migăloase, dar pe cuvânt că la mâncat mergeau repede 😀

Nu știu ce nume aveau, dar tare bune mai erau…

Orezul cu creveți al fetelor de la Sisters’ Kitchen și el bun și spun asta eu, care nu-s cel mai mare fan orez.

Orez cu creveți… by Sisters’ Kitchen

Eu am pregătit mini tarte cu creveți și deși eu mi le imaginasem arătând un pic altfel (în alte forme de copt), până la urmă au ieșit tare frumușele și sper eu și gustoase. Mie sigur mi-au plăcut 😀

Tartă cu creveți…

Despre caracatiță nu știu să spun cum a fost făcută, dar bună rău și ea. Pe cuvânt! așa fragedă a fost și sosul ăla de pe ea, vaaaai… mai vreau…

Caracatițaaaa… 😀

Am tot râs eu cu Cip că de desert cu fructe de mare n-am auzit așa că am intuit corect că desertul sigur va avea fructe de pădure. Desertul a fost cadoul surpriză din partea echipelor Electrolux si Golin Harris și a fost pregătit de Privileg Catering.

Toată lumea poza desertul…

Deși n-a fost cu fructe de mare, a fost vedetă și toată lumea a vrut să-l pozeze și mai ales să-l mănânce…

Sisters’ Kitchen & Mugur Marinescu și, of course, desertul…

Prezentarea lui într-o vază a fost spectaculoasă, chiar dacă mai apoi în farfurie nu mai arăta chiar la fel…

Knickerbocker glory…

Una peste alta, am scos-o la capăt cu toate emoțiile mele. Am petrecut o seară alături de oameni noi cu care sper să mă impreitenesc și mai mult, mai ales că unul din cadourile pe care le-am primit a fost o invitație la o nouă Cină cu Electrolux, Petrecerea de 1 an, unde ne vom întâlni toți cei care am gătit în cadrul acestui proiect pe parcursul anului ce a trecut. Am mai primit din partea organizatorilor și un alt cadou, niște forme ceramice de copt pe care eu deja le-am testat 😉 Mulțumesc mult pentru tot! A fost o experiență la care nu mă așteptam.

Toate fetele… Foto © Cătălin Voicu

P.S. Rețeta de mini-tarte cu creveți am să v-o arăt cât de curând.7 thoughts on “Cine ar fi crezut? – Cina cu Electrolux…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.