Melcişori cu măsline şi peşte…

Hai să scriu repede o rețetă ușoara, numai buna de week-end. O gustare perfectă cu niște bere rece sau vin alb.
Melcisori cu masline si peste (1)

Este nevoie de un pachet de foietaj. Acum să nu mă întrebați de ce nu l-am făcut în casă. Aluatul de foietaj e chestie complicată și durează mult, așa că merge foarte bine unul cumpărat.

Foietajul trebuie lăsat la dezghețat o vreme în frigider. Eu îl scot de seara pentru a doua zi, dar ajung vreo 2-3 ore de fapt.

Pentru umplutură eu folosesc cam 350 gr măsline verzi fără sâmburi, umplute cu ardei, 2 conserve de sprot afumat, câțiva căței de usturoi și niște zeamă de lămâie. De procedat se procedeaza ușor. Se amesteca toate cu robotul repede. Eu mai întâi mărunțesc usturoiul, apoi adaug măslinele și peștele. La sfărșit pun și zeama de lămâie, amestec din nou și gust să văd daca e bună.

(Vă sfătuiesc să spălați măslinele în apă înainte, pentru că obișnuiesc să fie un pic cam prea sărate și la final o să obțineti o compoziție prea sărată. În caz că uitați, doar o să vă trebuiască ceva mai multă bere :D)

Scot din frigider una din foile de foietaj (într-un pachet sunt 2 foi) o desfac și o las pe folia din plastic în care era împăturită. Presar un pic de făină peste și o mai întind un pic cu sucitorul apoi întind umplutura pe ea, lăsând cam un centimetru de margine liberă. Umplutura îmi ajunge pentru ambele foi.

După, rulez cât mai bine aluatul, ajutându-mă și de folia de plastic. Sulul obținut îl ambalez în folia de plastic și îl pun la congelator pentru 30 de minute, 1 oră. Trebuie să se întărească pentru a-l putea felia ușor fără să iasă umplutura.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 200-220 grade. Când sulul de aluat este suficient de tare, îl scot din congelator și îl tai felii groase cam de un deget. Se pun într-o tava pe hârtie de copt și se bagă la cuptor vreo 15-20 de minute. Aluatul ne tăiat se ține la congelator până îi vine rândul în tavă. Mie deobicei îmi ies dintr-un sul 18 melcișori, din 2 suluri 36 😀

Eu nu fac tot timpul ambele suluri odata. Le pregătesc pe amândouă și coc doar unul. Celălalt îl țin la congelator până la o săptămână. Când vreau să-l fac și pe el, îl mut din congelator în frigider pentru vreo oră, după îl feliez și în tavă cu el…

Sunt foarte, foarte buni melcișorii ăștia. Sunt și consistenți și cum ziceam merg de minune cu bere sau vin alb demisec, oricare rece.

Sunt perfecți pentru o gustare dacă aveți invitați și îi puteți pregăti câteva zile înainte și doar să-i coaceți atunci.

Sper să-i încercați și sper să vă și placă. Eu i-am testat și pe prieteni și pe familie și pe Cip și tuturor le-au plăcut 🙂



2 thoughts on “Melcişori cu măsline şi peşte…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.