Ochiuri romanesti la micul dejun…
Buna dimineata!!
Pentru ca imi plac ouale-ochiuri si pentru ca prajeala nu mai e de mult la moda, ieri dimineata am facut ochiuri romanesti sau ochiuri fierte in apa. N-am mancat de multe ori in viata asa ochiuri, dar imi plac teribil. Cand imi aduc aminte mai fac.
Pentru ca m-am intors la un mod de viata cat mai sanatos, ochiurile le-am facut cat se paote de simplu. Am pus apa la fiert intr-o tigaie.
Cand apa a fiert am aruncat 2 oua in tigaie. N-am pus nimic altceva. Nici sare, nici otet, nimic.
Mie imi plac ochiurile mai tari, nu foarte zemoase, dar nici tari beton, asa ca le-am lasat cat mi s-a parut ca s-au facut dupa placul meu. Nu cred ca dureaza mai mult de 2-3 minute. Intre timp am pus 2 felii de paine la prajit. Painea mea a fost de secara cu seminte in ea. Am taiat vreo 5-6 frunze de salata verde, 3 ridichii, 2 fire de ceapa verde, si cate jumatate de legatura de patrunjel si marar. Am adaugat niste zeama de lamaie si ulei de masline si un pumn de seminte de in.
Cand ochiurile au fost gata le-am pus pe feliile de paine prajita si am picurat pe ele niste ulei de masline. Ar fi mers si niste piper proaspat macinat sau niste fulgi de chilii, dar nu am voie picanterii, deci au fost simple.
Am mai avut si un pahar de suc de gref cu morcov si cu mar, homemade, desigur.
Simplu si gustos si frumos si sanatos. Asa mai zic si eu viata!! aaa, si tine si de foame 😉
Delicios!
Exact 🙂
Un mic dejun perfect!
asa mic dejun, sanatos, natural si proaspat as manca in fiecare zi, arata super si foarte usor de mancat 🙂