Un desert cu zmeură la pahar de ziua Franței…

He, he… Cât pe ce să ratez să fac ceva bun de ziua Franței, dar uite că mi-am amintit, că tare nu era frumos din partea mea să trec cu vederea așa o ocazie.

Nu știu exact ce dulce mănâncă ei de ziua lor, dar eu m-am gândit să fac un desert la pahar, simplu și bun și mai ales răcoros. E adevărat că m-am gândit mai mult la noi, aici în România, unde e tare cald zilele astea. În Franța în schimb e mult mai rece, e de-a dreptul frig acum.

Desert la pahar (1)

Eu am vrut să fac două porții, adică două pahare, dar mi-au ieșit trei. Pentru ele am folosit cam așa: 6 pișcoturi, 30 ml cireșată (n-am avut zmeurată), 200 ml frișcă lichidă, 200 gr cremă de brânză, 30 ml zeamă de lămâie, 30 gr de zahăr pudră, 200 gr zmeură, 50 gr ciocolată neagră.

Desert la pahar (2)

Mai întâi am bătut frișca. Când a început să se umfle și să se întărească i-am adăugat  zahărul pudră, zeama de lămâie și imediat după si crema de brânză. Am mai mixat puțin până am obținut o cremă fină. Atenție, dacă vreți o cremă mai dulce mai adăugați zahăr. Eu nu am vrut o cremă prea dulce.

Am pus în fiecare pahar câte un pișcot rupt și am stropit cu cireșată. Apoi zmeură, cremă, ciocolată și iar zmeură…

Desert la pahar (3)

si am continuat tot așa… Fiecare își aranjează paharul cum vrea 🙂

Deasupra, pe lângă bucățile de ciocolată tăiate cu cuțitul am pus și așchii de ciocolată neagră pe care le-am făcut cu ajutorul unui cuțit de curățat legumele. (Ciocolată trebuie lăsată să se aclimatizeze un pic, nu să fie rece de la frigider. Cu ajutorul cuțitului de curățat legume se fac aschii de pe lateralul ciocolatei.)

Desertul ăsta trebuie ținut câteva ore bune la frigider că să își atinga potențialul maxim.

Et voilà!

Desert la pahar (4)

Eu l-am scos mai repede la pozat…

Desert la pahar (5)

Și după poze am și papat un pahar.

Desert la pahar (6)

Pe cel de-al doilea l-am bagat la congelator ca să îl răcesc mai mult și mai repede.

Desert la pahar (7)

M-am gândit eu că un desert cu frișcă, zmeură, ciocolată și pișcoturi ar fi pe placul francezilor.

Desert la pahar (8)N-am avut nici un francez la îndemână, așa că nu mi-a rămas decât să-mi dau eu cu părerea.

Desert la pahar (9)

A fost tare bun și cu cât mai rece cu atât mai bun. Perfect pentru vremea de afară, ușor și rapid de făcut.

Franța e o țară tare frumoasă și am avut ocazia să văd o dată Lyonul, iar la Paris am și stat câteva luni.

Desert la pahar (10)

Abia aștept să mai ajung acolo…

Desert la pahar (11)
Seară faină!



1 thought on “Un desert cu zmeură la pahar de ziua Franței…”

Lasă-mi un comentariu...


Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: