Ciocănele de pui cu roșii și ardei copți…
Ce avem în figura de mai jos este o mâncare bună de te lingi pe degete și te întrebi unde a dispărut toată și de ce, de ce, de ce nu mai este?!? 😀
Provocarea Secretă a Amei m-a adus luna aceasta pe blogul pisicii aka Cat’s Kitchen. Un blog cu poze tare frumoase și cu bunătăți de tot felul. Mi-aș fi dorit poate să încerc un desert, dar am ales până la urmă o mâncare cu gust de vară, potrivire perfectă cu sfârșitul lunii august. Rețeta Magdei era cu aripioare, eu le-am înlocuit cu ciocănele de pui și o să vedeți că am mai făcut mici modificări, dar vă zic că este o rețetă tare bună ce trebuie neapărat încercată repede-repede!
Am început prin a coace ardeii. N-am mai copt în viața mea ardei, iar aici singura soluție a fost să-i coc în tigaia de teflon. Recunosc că am fost sceptică! Recunosc și că m-am înșelat!
Au ieșit foarte bine! Ce am făcut? Am încins bine tigaia, am spălat ardeii, i-am șters de apă și i-am așezat în tigaie. Din când în când i-am învârtit până ce s-au făcut pe toate părțile.
I-am scos apoi pe o farfurie si i-am acoperit cu alta. I-am lăsat să se răcească un pic apoi i-am decojit. În mod normal se și sărează, eu nu am făcut-o. Am folosit după cum se poate observa 3 ardei capia verzi și un ardei gras roșu.
După ardei a venit rândul roșiilor să fie dezpielițate.
Am folosit 6 roșii pe care le-am crestat pe fund și le-am băgat apoi pentru jumătate de minut în apă clocotită. În funcție de cât de coaptă e roșia se dezpielițează mai repede sau nu.
Le-am scos din apă și le-am jupuit fără milă căci mie nu-mi place să găsesc în mâncare pic de pieliță de roșie 🙂
Apoi le-am tocat cubulețe. Am păstrat și toată zeama lor. Ardeii copți i-am curățat de semințe și i-am tăiat fâșii. Am tăiat cubulețe și o ceapă. Nu mai știu câți căței de usturoi am folosit, sigur erau mulți. Ciocănelele de pui, 8 la număr, le-am clătit cu apă rece. Am pregătit și un pahar de vin alb sec. Paharul ăsta a fost pentru mâncare, am mai avut unul și când am mâncat 😉
Și acum am început. Am pus ulei de măsline într-o crăticioară, am adăugat ceapa și usturoiul. Am înlocuit sarea și piperul cu busuioc uscat și ardei iuți râșniți.
Când s-au inmuiat am adăugat roșiile cubulețe cu tot cu zeama lor. Am mai adăugat niște busuioc uscat că parcă mai mergea și am lăsat să fiarbă cu capac 15 minute.
După asta am luat crăticioara de pe foc și am lăsat-o să aștepte cât am făcut puiul. Am pus în tigaia de teflon niște ulei de măsline și vreo 2 lingurițe de unt. Untul nu era în rețetă dar sunt în Franța și se știe doar că francezii folosesc unt la orice 😀
Am pus ciocănelele și le-am lăsat la rumenit. Le-am învârtit din când în când, apoi le-am înecat cu vinul alb și le-am lăsat acoperite să se facă.
După vreo 10-12 minute erau tare apetisante 😉
Atunci am adus roșiile în tigaie și am pus și ardeii copți.
Le-am amestecat să se amestece și aromele toate și le-am mai lăsat pe foc mare 10 minute.
Nu vă ascund că mirosea demențial în casă!
Mi-am pus și-n farfurie.
Am adus și tacâmurile… (Bine, bine, recunosc doar pentru poză. Ciocănelele le-am mâncat cu mâna 😉 )
Și o ultimă poză arsă de soare… să ne aducem aminte de vara care a fost… Aici e aproape toamnă…
La final vă mai zic o dată că trebuie neapărat să încercați mâncarea asta și vă doresc zile frumoase!
Pfff ce bunatate mai Ileana:)
Mare bunătate!
Ce ma bucur ca ai incercat aceasta reteta , e una din preferatele mele, iar ardeii copti dau carnii un gust deosebit !! Aaaaaa , si-mi mai place ca ai folosit usturoi fara numar !!! 😉 <3
Mulțumesc pentru rețetă! A fost grozavă și o adevărată plăcere să-ți răsfoiesc blogul 😀
Ma bucur enorma sa aud asta !!!! Multumesc frumos !!! Si tu ai un blog minunat si plin de bunatati !!! 😉
Mulțumesc! 😉
mersi pentru reteta,sambata voi face si eu
Cu plăcere! Este grozavă!
Eu ma pregatesc sa o pun in practica..revin cu amanunte 🙂
Spoooor!!! Aștept cu nerăbdare detalii despre cum te-ai lins pe degete 😀
Deci da..facut, mancat, lins pe degete :)) Am si o poza, dar pe privat:D YAMIIII!!
Bravo! Mă bucur! Să-ți fie de bine! :*
M-ai inspirat cu reteta asta, crezi ca va iesi la fel de gustoasa si cu rata?
Nu văd de ce nu, mai ales dacă va place rața 🙂