Omletă din albușuri cu fenicul și kaiser…

În timp ce toată blogosfera culinară e plină de rețete de cozonaci, prăjituri și alte minunății pentru Crăciun, eu mai vin cu o omletă. 😀 În primul rând pentru că mai trebuie să și mâncăm ceva până la Crăciun. În al doilea rând pentru că eu abia azi plec spre cuptorul meu de-acasă. Unde mai pui că e o omletă făcută din albușuri, deci e o idee pentru ce să facem cu albușurile nefolosite. Dacă vă mai zic și că e tare bună și destul de ușoară pentru că nu are gălbenușuri, sper că v-am convins s-o încercați la un moment dat.Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (1)

Aveam niște albușuri rămase în congelator și trebuia să fac ceva cu ele până plecam. O parte am hotărât să le fac omletă împreună cu niște fenicul și kaiser.

Am folosit deci vreo 4 albușuri, 100 gr kaiser (lardon), un fenicul potrivit, un cub de unt și niște ardei iuți micuți proaspăt râșniți.Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (2)Am încins tigaia și am pus kaiser-ul la rumenit.Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (3)Când a fost gata l-am scos și am topit cubul de unt, apoi am pus feniculul tăiat julien.Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (4)Când feniculul s-a rumenit am readus în tigaie kaiser-ul și am amestecat bine.

Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (5)Apoi am pus peste ele albușurile bătute spumă ușoară cu un pic de ardei iuți.

Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (6)Am pus capacul și am lăsat la foc potrivit până s-a închegat albușul. Cu mare grijă am scos-o pe o farfurie pentru a rămâne întreagă. Este ceva mai fragilă decât o omletă făcută din ouă întregi.

Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (7)N-am mai avut o zi așa frumoasă ca duminica cealaltă, dar am mai colorat-o noi cu suc de gref și portocale.

Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (8)Alături am avut și o salată de sfeclă coaptă. Se poate face cu ulei și oțet sau simplă, fără nimic altceva.

Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (9)A fost tare bună și ne-a plăcut. O idee  bună de folosit albușurile rămase atunci când nu vrei să faci ceva dulce cu ele.

Omleta din albusuri cu fenicul si kaiser (10)Zilele viitoare revin cu o altă idee de folosit albușuri, de data asta dulce.

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]5 thoughts on “Omletă din albușuri cu fenicul și kaiser…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.