Placinta cu dovleac…

Eu placinta asta am facut-o acum cel putin doua luni, dar cum am mai zis lenea e mare si de-abia acum apuc sa povestesc despre ea. A cam trecut vremea ei, dar totusi dovleci se mai gasesc, daca nu in alta parte, macar sub patul bunicii. Asa am aflat eu de la Cip.

Mai e putin pana la Craciun si toata lumea se pregateste de alte alea, dar mie mi se pare o idee foarte buna zilele astea. Vineri am sa povestesc despre o tarta cu dovleac pe care chiar azi am facut-o. E adevarat ca nici una din retete nu este de post, dar sper ca nu-i asa grav.

So…

Placinta cu dovleac (1)

Am avut pentru placinta asta chiar un dovleac placintar de la tara.

Dupa ce l-am taiat si curatat de coaja si de seminte, l-am ras cu ajutorul robotului de bucatarie. Am scos totul intr-o oala mai mare si am amestecat cu un pic de zahar brun. Dupa jumatate de ora am luat intre palme ghemotoace mici de dovleac ras si le-am stros. Am scos destula zeama din ele. Am facut asta pentru ca nu-mi place sa calesc compozitiile pentru placinte inainte. Dupa ce am stors tot dovleacul ras l-am mai amestecat cu scortisoara si nuca maruntita. Nu mai stiu cat am pus din fiecare, dar se pune dupa gust. Imi aduc totusi aminte ca mi s-a imputat ca avea cam putina scortisoara.

Acum fiecare cu nebuniile lui. Mie imi plac placintele facute cu foaie cumparata, nu cu aluat facut in casa. Cand mananc placinta prefer mai multa umplutura decat coca. De cand am descoperit tartele prefer tartele cu mere sau dovleac decat placintele 😛 Deci, eu am folosit foaie de placinta cumparata pe care am scos-o de la congelator cu cateva ore inainte de a o folosi si am lasat-o in frigider. Am topit un stop de unt ca sa am cu ce unge foile. Am numarat foile de placinta din pachet, nu sunt tot timpul acelasi numar. Am impartit la 5 si am ajuns la un compromis. Am luat sa zicem 3 foi, le-am intins pe masa, le-am uns cu unt topit si apoi am asezat frumos umplutura.

Am rulat si impachetat

si le-am asezat frumos in tava una cate una. Apoi le-am uns cu unt topit si pe deasupra.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si am lasat-o vreo 45-50 de minute. Cand a fost gata am scos-o din cuptor si am lasat-o o vreme acoperita cu niste prosoape. Cand s-a mai racit am taiat-o bucati si am pudrat-o cu zahar. Asta asa, mai mult pentru poza… 🙂

Asta a fost tot. (Nu-mi vine sa cred ca in sfarsit am publicat-o 😛)



Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.