Cine ar fi crezut? – Cina cu Electrolux…
Am întârziat un pic cu povestea asta, dar ce să-i faci, am avut multe treburi în ultimul timp, iar povestea asta o să fie o poveste lungă…
Se făcea că era vineri dimineață în urmă cu vreo săptămână și ceva. Nu trecuseră nici 12 ore de când aterizasem la București, după câteva săptămâni petrecute la Paris. Mă trezisem dimineață și pornisem laptopul, dar ceva mai târziu mă culcasem la loc. Nu știu exact dacă atunci am visat ceva, dar cert este că la trezire un vis mi s-a împlinit.
Ce să vedeți, în căsuța mea de e-mail stătea cuminte un e-mail necitit. Numele expeditorului nu-mi era cunoscut. Subiectul însă m-a pus un pic pe gânduri. Am crezut totuși că-i doar o reclamă, dar am zis să citesc ce scrie.
Vai de capul meu!! Știți ce era??? Să vă spun tot eu. Era o invitație!! Chiar așa, o invitație de la Roxana Diba de la Golin Harris. Eram invitată să gătesc o rețetă cu fructe de mare în cadrul unui proiect numit Cina cu Electrolux.
Poate nu toți dintre voi ați auzit de proiectul ăsta, dar eu de când am citit prima dată despre el la Cookie pe blog am visat să ajung acolo! Am citit, cred, toate poveștile care s-au scris despre proiectul ăsta pe blogurile mâncăcioase. De visat, am visat, de crezut, n-am crezut c-am să ajung și totuși… scria acolo negru pe alb că eram invitată eu, Ileana, să gătesc!!
Da domne, am trăit s-o văd și pe asta! Nu vă inchipuiți ce fericire pe mine! A durat, să zic, 2 minute, după care m-a apucat panica și ce panicăăă… Acum nu știu dacă ei știau lucrul ăsta despre mine, dar eu nu gătisem niciodată fructe de mare 😀 De mâncat, am mâncat și-mi plac rău de tot. La Paris m-am îndopat cu creveți și scoici, dar eu n-am gătit vreodata așa ceva 😀 (Bine, bine, de fapt am gătit, dar doar din alea mici, congelate, din pungi cu amestecuri.) Oricum așa o șansă era clar că nu puteam rata! Îmi doream foarte mult să ajung acolo, plus că fructele de mare, vai, fructele de mare ce-mi mai plac! 😀
Nu vă mai povestesc cum am trecut peste toate, cum am ales o rețetă s-o gătesc și cum am ajuns marți seara la Club Cortina în Corbeanca.
Cert e că am ajuns împreună cu Cami pentru că Cip, ajutorul meu de bucătar de nădejde, se întorsese deja la Paris.
Fructele de mare au fost tema serii, după cum v-am spus, iar la cină pe lâng echipa Electrolux (Carmen, Mugur și Cătălin) și cea a fetelor de la Golin Harris (Roxana, Livia și Alina), au fost fetele de la Sisters’ Kitchen, Iolanda și Georgiana, împreună cu prietena lor, Cornelia.
Și acum, după atâta vorbărie, să trecem și la partea cu poze… Pozele de mai jos fie sunt făcute de mine sau Cami, fie de Cătlin Voicu din partea Electrolux.
Recunosc, am avut mari emoții…
…dar am avut și ajutor…
Mi-a plăcut rău că mai toate ingredientele erau pregătite și n-am stat să curăț ceapa și usturoiul…
A fost și veselie…
și muncă…
Ne-am implicat fiecare…
Și după ceva vreme am ajuns în sfârșit să ne asezăm să mâncăm. Eu, una, m-am simțit ușor obosită de atâtea emoții, dar în final au ieșit toate buneee…
Tartinele cu creveți au fost tare bune. Cum se vedea mai sus, migăloase, dar pe cuvânt că la mâncat mergeau repede 😀
Orezul cu creveți al fetelor de la Sisters’ Kitchen și el bun și spun asta eu, care nu-s cel mai mare fan orez.
Eu am pregătit mini tarte cu creveți și deși eu mi le imaginasem arătând un pic altfel (în alte forme de copt), până la urmă au ieșit tare frumușele și sper eu și gustoase. Mie sigur mi-au plăcut 😀
Despre caracatiță nu știu să spun cum a fost făcută, dar bună rău și ea. Pe cuvânt! așa fragedă a fost și sosul ăla de pe ea, vaaaai… mai vreau…
Am tot râs eu cu Cip că de desert cu fructe de mare n-am auzit așa că am intuit corect că desertul sigur va avea fructe de pădure. Desertul a fost cadoul surpriză din partea echipelor Electrolux si Golin Harris și a fost pregătit de Privileg Catering.
Deși n-a fost cu fructe de mare, a fost vedetă și toată lumea a vrut să-l pozeze și mai ales să-l mănânce…
Prezentarea lui într-o vază a fost spectaculoasă, chiar dacă mai apoi în farfurie nu mai arăta chiar la fel…
Una peste alta, am scos-o la capăt cu toate emoțiile mele. Am petrecut o seară alături de oameni noi cu care sper să mă impreitenesc și mai mult, mai ales că unul din cadourile pe care le-am primit a fost o invitație la o nouă Cină cu Electrolux, Petrecerea de 1 an, unde ne vom întâlni toți cei care am gătit în cadrul acestui proiect pe parcursul anului ce a trecut. Am mai primit din partea organizatorilor și un alt cadou, niște forme ceramice de copt pe care eu deja le-am testat 😉 Mulțumesc mult pentru tot! A fost o experiență la care nu mă așteptam.
P.S. Rețeta de mini-tarte cu creveți am să v-o arăt cât de curând.
Seara magica!!
PS:Tarta meaa (Georgiana) a fost delicioasa
Mă bucur tare! Da, ce mai seară…
Foarte tare! Bravooo! Ma bucur tare mult pentru tine! La cat mai multe invitatii de genul asta!
Mulțumesc Larisa! :*
Esti tare!!!! Felicitari! E un mareeee pas!!!
Merci!! Na, acum nu știu cât de tare sunt, dar da, m-am bucurat tare mult de o așa invitație! 😀