Clătite umplute…

Mi-au trebuit mai bine de 2 săptămâni să apuc să mă uit pe poze și încă 2 săptămâni să apuc să scriu textul. Parisul e devină, nu lenea mea!! 😀 Eu chiar am vrut să public doar pozele, dar Cip a zis să scriu și un text. Sunt pusă pe fapte mari, așa că mă apuc să povestesc… Clătite umplute 😀

Clatite umplute (1)

Am zis eu intr-o dimineață de week-end să facem niște clătite. Până m-am și apucat ceasul trăgea spre prânz așa că am făcut clătie sărate umplute.

Am tăiat ardeii colorați fâsii.

Clatite umplute (2)

Am taiat și mult usturoi și niște piept de pui rămas de la un pui la rotisor.

Clatite umplute (3)

Am adus prin preajmă și emmentaler-ul ras. Am făcut și compoziția pentru clătite.

În povestea asta lipsește partea cu pregătitul clătitelor, că le-am făcut cum m-am priceput eu fără cantități exacte. Nu am avut cu ce cântării și măsura, așa că am făcut și eu după ochi toatat treaba, că măcar la clătite mă pricep și eu pe lumea asta. Doar așa a început povestea asta. O să revin cu o poveste clătitoasă când am să mă întorc în țară.

Clatite umplute (4)

Am topit niște unt în tigaie și apoi am adăugat usturoiul ăla mărunțit mai sus și niște chilli.

Clatite umplute (5)

După am adăugat și ardeii și i-am mozolit bine prin tigaie.

Clatite umplute (6)

La final am pus puiul și parcă și un strop de vin alb. Am lăsat sa se evapore lichidul și sa se rumenească un pic și am luat de pe foc.

Clatite umplute (7)

Am purces apoi la a face clătitele. Când au fost gata și ele am pus emmentaler ras, apoi umplutură…

Clatite umplute (8)

Clatite umplute (9)

…apoi iar niște emmentaler ras și am îndoit clătita. Am mâncat câte două și au fost și 3 rulate pentru Cip a doua zi la serviciu 🙂

Clatite umplute (10)

Nu pot să vă zic cât de bune au fost, vă sfătuiesc să le încercați.

Clatite umplute (11)

Simplu, bun, gustos, sățios….

Clatite umplute (12)

Mai vreau!!! că de atunci și până acum…8 thoughts on “Clătite umplute…”

  • Tocmai imi chinuiam mintea ce sa mai fac bun si uite ca am gasit reteta ta de clatite:) Foarte frumos si apetisant arata. Tin sa ti multumesc pentru retete, pentru pozele superbe si ….nu in ultimul rand pentru faptul ca le pot copia in arhiva mea de retete favorite:)) Sigur, pot scrie reteta dar fara poze este ca o femeie fara nemachiata…lol. Multa bafta! Te pup

    • Iți mulțumesc pentru vizită și pentru aprecieri, sper doar că pozele le copiez doar pentru a te uita la ele, nu pentru a le folosi in alte scopuri >:)

      • Doamne fereste!! Intotdeauna am respectat munca altora, cred ca nu fac nici un rau daca le pun bine pentru sufletul meu:)) Da, pentru a ma uita la ele si daca ma uit….ma gandesc sa prepar si eu ceva bun:) Sti cum este, incepi sa salivezi si pe urma….totul vine de la sine:))

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.