Taitei de orez cu legume…
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortimentele de legume. Asa ca soultia cea mai corecta mi s-a parut sa fac niste taitei de orez cu legume din care pot eu manca.
De data asta am ales morcov, telina, praz, dovlecel, ciuperci si ceapa verde. Ce se vede in poza este in principiu pentru doua portii. Eu vroiam sa fac doar una, dar mi-am dat seama pe parcurs ca sunt mult prea multe. Morcovul si telina le-am taiat betigase, dovlecelul in sferturi pe care le-am taiat feliute subtiri mai apoi. Prazul l-am taiat rondele, iar ciupercile feliute subtiri.
Cat eu m-am ocupat sa prelucrez legumele, o oala cu apa a fiert pe aragaz. Cand am inceput sa clocolteasca am aruncat in ea un pumn de taitei de orez. I-am lasat 5 minute acolo, dupa care i-am trecut prin apa rece si i-am scurs.
In eterna si fascinanta mea tigaie, singura din dotare, am pus la incins niste ulei de masline pentru gatit. Am aruncat apoi in ea din toate legumele pe care le-am pregatit. Erau pea multe pentru o singura portie asa ca am pus doar o parte din ele. Le-am tot agitat acolo o vreme. Dupa am curatat repede 3 catei de usturoi, i-am strivit cu latul cutitului si i-am taiat in feliute maricele. Am mai taiat si 3 fire de ceapa verde in bucati mari si am adaugat totul in tigaie.
Dupa inca veo 2 minute de agitatie in tigaia mea am turnat si niste sos de soia dark si niste seminte de susan. Susanul in mod normal trebuia prajit inaintea legumelor si apoi scos si adaugat la final, dar mie mi-era foame si lene. N-a avut nimic ca l-am adaugat la final.
Am adaugat si taitei in tigaie, am mai amestecat jumatate de minut si gata masa. 🙂 Am pus in fafurie, am facut poze si am mancat, ca eram tae nemancata 😀
Mergeau perfect cu niste ardei iute, m-as fi lins pe bot si mai abitir 😀
Tocmai am incercat si eu aceasta reteta si totul a iesit delicios.Eu am adaugat si putin piept de pui taiat bucati mici. Singura problema este ca am omis partea cu apa rece peste taitei dupa ce i-am strecurat…si au fost cam lipiciosi. In rest, nota 10.
Mă bucur că ți-au plăcut 😀
Tăițeii trebuiau trecuți prin apă rece pentru a le opri fierberea…
Suna interesant! O sa incerc si eu!
Sunt foarte ușor de făcut și tare buni 😀
foarte gustoase legumele combinate astfel…mi-au placut la nebunie
Mă bucur 🙂
foaaaarte buuuuun!
Mă bucur 😀
cat de curand am sa fac si eu minunatia asta sa-ti fie de bine