Mancare cu de toate…

Zilele viitoare o sa aterizeze acasa si aparatul foto plecat cu Cip la Paris, dar pana atunci mai am ceva poze prin calculator cu mancare asa ca hai sa vedem ce-am ales azi.

Am facut mancarea asta, careia nu prea stiu cum sa-i zic, probabil e un fel de ghiveci. Acum am vazut si am auzit de tot feluri de ghivece, unele mai diferite decat altele. Al meu e cu tot ce-am avut prin frigider adus de la tara. Doar usturoiul e turcesc si sosul de soia produs in Vietnam si era sa uit si ciupercile le-am cumparat totusi 😛

Nu obisnuiesc sa imi pregatesc toate ingerdientele de la bun inceput, dar cand am facut reteta asta era o caldura infioratoare, iar bucataria mea e mica rau, asa ca de data asta am pregatit totul dinainte.

La inceput am pus niste apa la incalzit pentru a oparii rosiile. Cat timp s-a incalzit apa am taiat restul. Adica am avut niste carne de porc, ardei, vinete, dovlecei, ciuperci, ceapa, usturoi, un ardei iute.

Cand apa a fiert am pus rosiile spalate inainte si taiate in cruce pe o parte in oala. Le-am lasat cateva minute, maxim 5. Depinde cat de greu se desface pielita de pe ele. Le-am scos din oala, le-am decojit si le-am lasat sa se raceasca un pic. Dupa le-am scos cotoarele si rosiile le-am pus in robotul de bucatarie si le-am facut suc.

Mancare cu de toate (1)

La momentul la care toate, toate au fost gata le-am tras in poza si am purces la treaba. Intr-o oala mare incinsa am pus carnea de porc. Pentru ca am folosit porc si nu altceva, nu am mai pus ulei. Se poate face foarte bine cu carne de pui sau de vita sau de curcan. Eu am avut carnea asta de porc. Cand a fost gata facuta am scos-o intr-un castron. Apoi am prajit pe rand vinetele si dovleceii si le-am scos si pe ele intr-un castron. La fazele astea am adaugat ulei de masline pentru ca mai era nevoie. Dupa ce au fost gata si vinetele si dovelceii am pus in oala ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Cand s-au patruns un pic am mai adaugat si ciupercile si ardeii si le-am lasat cu capac la foc mic sa iasa apa din ele. Cand mi s-au parut suficient de facute, am adaugat vinetele, dovleceii si carnea si am amestecat bine, apoi am pus si sucul de rosii pe deasupra. Probabil au stat asa acoperite in oala toate vreo 15 minute sa se patrunda aromele unele cu altele. Am adaugat si sosul de soia si am dat focul mai tare pentru inca vreo 5 minute.

Mancare cu de toate (2)

Eu mai mult am gustat din ea, dar as fi mancat-o pe toata fara sa ma opresc. Din nefericire nu s-a putut, asa ca restul a mancat-o Cip cu incantare ca eu ma pricep sa gatesc si el nu trebuie sa manance lucruri naspa :))

Vara s-a cam dus, dar legumele astea in mare parte se gasesc inca la piata, asa ca puteti s-o incercati 🙂

P.S. Am uitat sa spun ca mancarea asta m-a inspirat sa fac salata cu ciuperci si ardei 🙂



Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.