Cheesecake cu zmeură…

Nu e vremea zmeurei încă, dar am avut în congelator o zmeură foarte bună și am transformat-o într-un cheesecake ușor ca o adiere.

Cheesecake cu zmeura (1)

Luna asta mi-am propus să fiu mult mai activă pe blogul meu și m-am implicat și în mai multe proiecte organizate de ceilalți blogări culinari. De data aceasta este vorba despre Provocarea Secretă de pe blogul Ama în bucătărie. Blogul care mi-a fost repartizat și de pe care a trebuit să aleg o rețetă pe care s-o pregătesc eu este cel al lui Beatrice, alias Delicioasa.

Am stat mult și m-am tot gândit dacă să aleg un desert sau o mâncare. Am ales în final desert pentru că am o bucurie mai mare când gătesc deserturi. Mâncare, gustoasă sau nu, sănătoasă sau nu, trebuie să mănânci oricum pentru a trăi. Am putea trăi și fără desert, dar sigur ar fi mai trist. Desertul pare de cele mai multe ori un cadou, așa că am ales pentru voi un cadou cu zmeură. Cheesecake cu zmeură de la Delicioasa.

Pentru că alegerea asta a fost grea, pentru că nu știam ce să încerc mai întâi, am ales chiar două rețete. Pe cealaltă v-o prezint mâine 🙂

Am adaptat cantitățile din rețetă pentru că forma mea de tort e ceva mai mare, având 26 cm diametru.

Pentru blat am folosit 300 gr biscuiți BelVita cu cereale și fructe și 85 gr unt. Biscuiții i-am măcinat cu ajutorul robotului de bucătărie. Untul l-am topit pe baie de aburi și l-am amestecat cu biscuiții fărâmați. Firimiturile umede le-am pus în forma cu pereți deteașabili.

Cu ajutorul unei linguri am tasat firimiturile. Până am preparat crema forma cu blatul a stat la frigider.

Pentru cremă am amestecat mai întâi cu ajutorul mixerului 750 gr ricotta, 250 gr zahăr și 2 linguri miere. Ar fi trebuit conform calculelor să folosesc 350 gr zahăr, dar mie mi s-a părut prea mult, așa că am ales să pun mai puțin și bine am făcut.

După ce am amestecat bine, am adăugat 3 lingurițe esentă de vanilie și 5 ouă și iar am amestecat.

Ultima oară am adăugat 400 ml de smântână pentru gătit. Compoziția a ieșit destul de lichidă, dar a fost ok.

Zmeura am dezghețat-o înainte și am scurs-o apoi am strivit-o cu ajutorul unei furculițe. Am folosit 300 gr.

Zmeura zdrobită am adăugat-o în cremă și am amestecat cu ajutorul unei spatule de silicon.

Compoziția am pus-o în formă peste blat. A ieșit un cheesecake mai înalt decât cel pe care îl fac eu deobicei.

L-am copt la 180 de grade în cuptorul preîncălzit. Fiind așa de mare a avut nevoie de ceva mai mult timp să se coacă. Eu l-am ținut în cuptor o oră și 10 minute. La final am stins focul și l-am lăsat acolo să se răcească. Cu toate astea tot a crăpat, dar n-a fost o problemă, oricum l-am acoperit cu fructe . După ce s-a răcit l-am ținut și la frigider câteva ore. Cel mai bine ar fi vreo 8 ore.

L-am decorat cu vreo 300-400 gr de zmeură. Când să-l pozez s-a înfințat ca deobicei și Magellan, deși nu era pentru el pregătit.

A fost așa cum spunea și Delicioasa, mai ușor decât un cheesecake făcut cu cremă de brânză Philadelphia.

A avut un blat teribil de aromat și o cremă delicioasă și vanilată combinată perfect cu aroma zmeurei.

Nouă ne-a plăcut foarte mult, sper că și vouă dacă îl încercați!

Zile mai puțin ploioase vă doresc!



13 thoughts on “Cheesecake cu zmeură…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.