Cartofi picanți cu busuioc și usturoi…

Postarea asta i-o dedic lui Cip cumva căci pentru el am făcut cartofii ăștia când eram la Paris și ei împreună cu niște piept de pui au făcut obiectul unui prânz luat la birou a doua zi. Zic că i-o dedic lui și o public aici ca să aiba de unde se inspira când e singur plecat și vrea să-și facă de mâncare. Știu că se mai uită pe aici din când în când să se inspire din rețetele mai simple 😉

I-am dedicat lui postarea, dar asta nu înseamnă că e doar pentru el, desigur. E un mod de a face cartofi ca la cuptor fără cuptor.

Cartofi picanti cu busuioc si usturoi (1)

Mai întâi am curățat cartofii și i-am pus la fiert în apă cu sare.

Cartofi picanti cu busuioc si usturoi (2)

După cu se vede cartofii mei nu au fost la fel de mari, deci unii au fiert mai repede decât ceilalți. I-am scos mai repede pe cei mai mici și i-am tăiat bucăți. Până am făcut asta s-au făcut și ceilalți cartofi și i-am scos și i-am tăiat și pe ei.

Am pus o tigaie la încins pe foc și în ea ulei de măsline. Am pus cartofii și i-am lăsat să se rumenească pe o parte apoi i-am întors.

Cartofi picanti cu busuioc si usturoi (3)

Când au fost aproape gata am adugat ardei iuți proaspăt măcinați, busuioc uscat din belșug și câțiva căței de usturoi bine mărunțiți.

Cartofi picanti cu busuioc si usturoi (4)

Înainte să iau tigaia de pe foc am adăgat și niște piept de pui la făcut la rotisor tăiat bucățele.

Cartofi picanti cu busuioc si usturoi (5)

Asta a fost tot. Simplu și la îndemână atunci când vrei să mănânci cartofii altfel decât prăjiți sau fierți și nu ai cuptor. Vă promit că-s tare buni.

Cartofi picanti cu busuioc si usturoi (6)

Sigur că puteți să-i faceți și cu rozmarin tot așa 🙂

O zi ușoară vă doresc!



2 thoughts on “Cartofi picanți cu busuioc și usturoi…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.