Cartofi picanți cu busuioc și usturoi…
Postarea asta i-o dedic lui Cip cumva căci pentru el am făcut cartofii ăștia când eram la Paris și ei împreună cu niște piept de pui au făcut obiectul unui prânz luat la birou a doua zi. Zic că i-o dedic lui și o public aici ca să aiba de unde se inspira când e singur plecat și vrea să-și facă de mâncare. Știu că se mai uită pe aici din când în când să se inspire din rețetele mai simple 😉
I-am dedicat lui postarea, dar asta nu înseamnă că e doar pentru el, desigur. E un mod de a face cartofi ca la cuptor fără cuptor.
Mai întâi am curățat cartofii și i-am pus la fiert în apă cu sare.
După cu se vede cartofii mei nu au fost la fel de mari, deci unii au fiert mai repede decât ceilalți. I-am scos mai repede pe cei mai mici și i-am tăiat bucăți. Până am făcut asta s-au făcut și ceilalți cartofi și i-am scos și i-am tăiat și pe ei.
Am pus o tigaie la încins pe foc și în ea ulei de măsline. Am pus cartofii și i-am lăsat să se rumenească pe o parte apoi i-am întors.
Când au fost aproape gata am adugat ardei iuți proaspăt măcinați, busuioc uscat din belșug și câțiva căței de usturoi bine mărunțiți.
Înainte să iau tigaia de pe foc am adăgat și niște piept de pui la făcut la rotisor tăiat bucățele.
Asta a fost tot. Simplu și la îndemână atunci când vrei să mănânci cartofii altfel decât prăjiți sau fierți și nu ai cuptor. Vă promit că-s tare buni.
Sigur că puteți să-i faceți și cu rozmarin tot așa 🙂
O zi ușoară vă doresc!
Sa stii ca o sa-i incerc si eu!!Cred ca de ziua ta vei inventa ceva deosebit!La multi ani! Dorina
Săru’mâna! Mulțumesc pentru apreciere 😀