Paste bolognese…
Cum ziceam și în rețeta de Penne cu ciuperci, adrei și brie…, am jucat un pic în deplasare. În prima săptămână am încercat pastele cu legume si brie, în a doua am zis să facem paste cu sos roșu că suntem tare amatori de ele.
Mai întâi și mai întâi am pus apa la fiert pentru paste. Paste pe care le-am fiert după indicațiile de pe cutie.
Apoi am curățat și tăiat niște mulți căței de usturoi și o ceapă.
Am topit 20 gr de unt (știu cantitatea pentru că am folosit 2 cubulețe de unt de la micul dejun)
și apoi am adaugat ceapa, amestecata cu usturoiul și ceva oregano.
Când ceapa a început să sticlească și toate și-au lasat aromele, am adăugat carnea tocată desfăcută în bucățele. Carnea tocata a fost un amestec de carne de vită și porc. Am adăugat oregano din nou.
După câteva minute am adăugat și sosul de roșii cu busuioc. Așa era el gata făcut, așa l-am cumpărat. Sosul n-a fost foarte gros, așa că nu l-am diluat cu apa ci doar cu niște vin roșu.
Pastele fierte le-am clătit cu apă rece și le-am scurs cum am putut mai bine.
Le-am adăugat în tigaie. Nu pe toate că nu intrau.
Ar fi fost frumos să avem și niște parmezan… n-a fost…
Am așezat masa și ne-am jucat un pic făcând poze…
La final am și mâncat și cât de bun a fost….
Sa stii ca ti-am umat sfatul cu oregano peste ceapa pusa la calit. Am vazut ca la majoritatea sosurilor procedezi asa….Mi-a placut gustul tare mult!
Ma bucur tare mult 😀 Oregano merge la marele fix cu sosul de rosii.