Biscuiti cu nuca si cacao…
Am descoperit reteta asta acum aproape un an pe blogul Laurei Adamache si m-am indragostit pe loc de ea. Am incercat-o chiar in ziua aia parca, nu mai tin minte exact. Oricum am incercat-o foarte repede dupa ce am vazut-o. Biscuitii au fost teribil de buni, dar parca le mai trebuia ceva. Le trebuia ceva crocantos in ei si cel mai la indemana lucru crocantos mi s-au parut nucile 😀 Asa s-au nascut cei mai buni biscuiti posibili cu nuca si cacao…
Reteta este si simpla si rapida si m-a fermecat total, o data in plus. Pentru ea avem nevoie de 50 gr cacao neagra, 250 gr faina cu jumatate de plic de praf de copt, 150 gr nuca macinata, 180-190 gr iaurt 0,1%, 140 gr zahar si 60 gr ulei de floarea soarelui. Mai intai am maruntit nuca cu ajutorul robotului si am pregatit toate ingredientele. Iaurtul pana ajung sa-l folosesc il tin la rece.
Am pus in vasul robotului toate ingredientele uscate adica nuca, faina cu praful de copt, zaharul si cacao si am mixat bine.
La final iaurtul rece. Reteta Laurei avea mai putin iaurt cu vreo 20-30 de gr. Eu am pus prima data din greseala mai mult si mi-a placut ce a iesit asa ca am ramas cu reteta modificata.
Daca puneti mai putin iaurt aluatul ramane mai uscat si poate fi modelat intre palme. In caz ca il faceti mai cremos il puteti pune in tava cu ajutorul unei lingurite si a degetului aratator si ies niste biscuiti mai zgrumturosi.
Mie imi plac la nebunie biscuitii astia cu forma neregulata asa ca n-am incercat niciodata varianta cealalta.
Cuptorul se preincalzeste la 180 gr si tava cu biscuiti sta in cuptor undeva intre 12 si 15 minute. Dupa ce ii scot din tava ii pudrez cu zahar. Biscuitii nu-s prea dulci asa ca zaharul de pe deasupra nu-i face prea dulci ci doar perfecti si ca gust si ca aspect.
Din aceste cantitati ies in jur de 50 de biscuiti +/-, depinde de cat de mari ii faceti. Ultima data mi-au iesit 46 de biscuiti.
Mie imi plac biscuitii astia sa fie un pic tari la suprafata tocmai ca sa fie crocantosi. Ca sa fie asa trebuie sa-i tineti descoperiti, daca ii preferati moi puteti sa le puneti capac la cutie sau sa ii puneti intr-o punga inchisa. Sunt buni oricum.
Eu ii prefer mai tari alaturi de o cafea, Cip ii prefera mai moi alaturi de lapte. Oricare varianta va surade, va garantez ca e perfecta.
Sunt nemaipomenit de buni! Sunt cei mai buni biscuiti cu nuca si cacao!!! Am zis!! si nu dau inapoi!! 😀
Sa aveti o zi buna si un week-end frumos…
chiar sunt perfecti la cafea! yami!
Abia astept sa-i incercam si noi:)
te pupam si bafta la concurs!
Sper să vă placă 🙂 Eu sunt înnebunită după ei!!
Să fie! Mulțumesc, mai e un pic… 🙂
Ohhhh , ador biscuiteii de tot felul !!! Si eu am inceput pregatirile !! 😉
Minunati :-),multumesc mult de reteta! Eu am adaugat la final 2galbenusuri ptr al face putin mai moale! Deliciosi 🙂