Tarta cu ciocolata si mandarine…
Daca este week-end zic sa fie ceva dulce. Tarta cu ciocolata si mandarine a la Copolovici.
Se face destul de usor si e buna rau si mai ales n-are gust de tarta facuta cu praf de budinca. Mi se pare ESENTIAL :))
Spre deosebire de tarta originala, a mea a iesit un pic mai cremoasa. Nu stiu exact de ce, insa nu cred ca a fost un lucru rau.
Aluatul de tarta eu l-am facut ca la tarta cu mere, doar ca am folosit cantitati mai mici, neavand nevoie sa pun si aluat pe deasupra. Cantitatile au fost un pic mai mult de jumatate. Deci, am luat faina, zaharul, untul si laptele si le-am pus in robot. Am facut o bila din aluat si am bagat-o in congelator.
Dupa am luat vreo 150 de grame de ciocolata neagra de menaj si am taiat-o mai micut sa se topeasca mai repede pe foc. Am pus-o intr-o craticioara cu fundul gros pe ochiul mic de la aragaz. Cand ciocolata a fost topita aproape toata am pus si vreo 150 gr de unt taiat cubulete. Untul se topeste mai repede decat ciocolata.
Pentru ca toata smecheria asta a stat pe ochiul mic de la aragaz, s-a topit fara sa se incalzeasca foarte tare, asa ca am adaugat destul de linistita galbenusurile fara sa se faca omleta. Se pare ca au fost 3.
Dupa ce le-am amestecat si pe ele bine am pus si 150 ml de frisca lichida
si 3 linguri de zahar pudra.
Am pus si feliile taiate in jumatati de la 3 mandarine si cam asta a fost. Toata chestiunea trebuia sa se ingroase destul de tare dar la mine n-a fost chiar asa. S-a mai ingrosat, dar nu foarte.
Am scos aluatul din congelator, l-am intins si l-am imprietenit cu forma de tort.
Apoi l-am imprietenit si cu crema de ciocolata pe care am ornat-o cu feliile de la o alta mandarina si inca jumatate.
Din cate imi amintesc am tinut tarta in cuptor vreo 35 de minute pe la un 170 de grade.
Poze cu felii nu am pentru ca reucunosc ca nu s-a taiat perfect din cauza mandarinelor din interior. Cutitul nu le-a taiat prea usor cand le-a intalnit in cale din cauza pielitelor, dar va asigur ca de buna a fost foarte buna. Cel putin asa mi s-a zis. Si pentru ca de data asta cobaiul a fost un mare mofturos in ale tartelor si un mare anti-tarte-facute-cu-praf-de-budinca, va asigur ca este o tarta chiar nemaipomenita.
Interesant! Arata tare bine! Si cred ca merge cu o multime de alte fructe.
Si eu sunt anti tarte cu praf de budinca, chiar nu au nici un gust.
Nu că nu au nici un gust, au un gust oribil… Bine, secole în urmă când nu aveam nici o treabă cu gătitul era bună și o budincă din aia la plic :))
Mie combinația de ciocolată cu citrice mi se pare demențială 😀
daca este tarta, tarta cu ciocolata si mandarine sa fie, ca sa fim in ton cu anotimpul, foarte delicios si savuroasa arata 😉