Spuma de ciocolata si lamaie…
Azi e marți și afară ninge, așa că m-am gândit să vă povestesc despre o spumă de ciocolată foarte ușor de făcut. Spuma era de ciocolată, eu i-am adăugat si lămâia 🙂
Eu am făcut doar pentru mine așa că am împărțit cantitățile din rețetă la 3. Am luat 70 gr de ciocolată neagră si le-am pus la topit pe baie de aburi.
Am luat 2 ouă, nu prea mari și am separat gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile le-am batut cu un pic de zahar brun și sucul de la jumătate de lămâie. Lămâia nu era în rețetă, dar eu m-am gandit s-o adaug pentru că îmi place mult lămâia și combinația ciocolată-lămâie. Nici zaharul nu era în rețetă, dar l-am adaugat pentru lămâie.
Albușurile le-am bătut cu un praf de sare.
Am adăugat treptat ciocolata topită peste gălbenușurile cu lămâie. Când am incorporat toata ciocolata, am adăugat și o treime din albușuri .
Apoi am incorporat crema de ciocolată în spuma de albușuri. La final am pus spuma în cana de cafea și cana am pus-o în congelator pentru o oră și jumătate.
Eu mă grăbeam să pap spuma, că altfel putea să stea la frigider 3 ore. După am papat toată spuma, linguriță cu linguriță 😀
Rețeta inițială era cu 200 gr de ciocolată neagra si 6 ouă, iar dacă vă place și vouă combinația ciocolată – lămâie, sigur că pe lânga sucul de la lămâie merge adăugată și niște coaja de lămâie. Sau poate vreți în loc de lămâie, portocală 🙂
Și încă ceva: spuma a fost un pic mai multă decât cana din poză 🙂
Arata bine… multumesc pentru idee!
Cu plăcere! 🙂