Pancakes cu afine…

Bună dimineața! E week-end și azi vă povestesc despre cele mai bune pancakes pe care le-am mâncat în viața mea! Pancakes cu afine!

Cei care mă cunosc știu că sunt o ciudată, care preferă să mănânce clătitele goale. Îmi plac clătitele, dar prefer să le mănânc goale, nu cu gemuri, dulcețuri, ciocolată și alte cele. Și dacă e să nu le mănânc goale, le prefer sărate. Dacă e vorba de clătite americane, parcă e mai greu să le mănânc goale, dar tot nu-mi place să fie prea dulci și în nici un caz nu pun zahăr în compoziție! Am mai mâncat clătite americane, mai am rețete pe blog, nu-i vorba că nu-mi plac deloc, doar am boala asta sa le mănânc goale.
Am zis de data asta că, a venit vremea să le încercăm cu afine și sirop de arțar și nu știu ce minune s-a produs, dar mi-a plăcut așa mult combinația asta, că nu am mai vrut să mănânc o clătită goală la final, cum făceam de obicei ca să mă dreg.
Pancakes cu afine

Pancakes cu afine...
Număr de porții: 4
Cele mai bune clătite americane cu afine și sirop de arțar.
Scrie o recenzie
Tipărește
Timpul de pregătire
45 min
Timpul de gătire
45 min
Timpul total
1 hr 30 min
Timpul de pregătire
45 min
Timpul de gătire
45 min
Timpul total
1 hr 30 min
Ingrediente:
  1. 210 ml lapte
  2. 30 ml otet
  3. 1 ou
  4. coajă de lămâie
  5. 1 linguriță extract de vanilie
  6. 30 gr unt topit
  7. 75 gr făină integrală de grâu
  8. 100 gr făină albă de grâu
  9. 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  10. 1 linguriță praf de copt
  11. 120 gr afine
Pentru mâncat
  1. sirop de arțar
  2. afine
  3. zmeură
Pași de urmat:
  1. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să pun laptele într-o cană și să adaug oțetul. În 10-15 minute am obținut lapte bătut.

  2. Între timp am topit untul și am pregătit restul ingredientelor.Pancakes cu afine

  3. Într-un castron am pus laptele bătut, oul, untul topit, coaja de lămăie și extractul de vanilie și am amestecat cu telul.

  4. Într-un bol am amestecat cele două tipuri de făină, praful de copt și bicarbonatul.Pancakes cu afine

  5. Am pus ingredientele uscate și afinele peste ingredientele umede și am amestecat cât mai puțin. Este foarte important să nu fie amestecată prea mult compoziția.

  6. Am lăsat compoziția să se odihnească pentru 30 de minute, timp în care au început să apară o mulțime de bule de aer la suprafață. Bicarbonatul de sodiu împreună cu oțetul sunt „vinovații” pentru asta.Pancakes cu afine

  7. Compoziția poate fi lăsată la odihnit mai mult, dar eu nu am avut răbdare de mai mult. Am încins o tigaie și apoi am pus în ea compoziție cu ajutorul unui polonic mai mic. Când compoziția a început să se usuce la suprafață, clătita e gata pentru întoarcere.Pancakes cu afine

  8. După ce clătita a început să se usuce la suprafață, am întors-o și am mai ținut-o aproximativ un minut în tigaie.Pancakes cu afine

  9. Chiar dacă poate părea greu, eu întotdeauna aștept să fie gata toate clătitele înainte de a ne așeza la masă.

  10. Nu știu ce am făcut de data asta, dar nu prea am reușit să fac clătitele perfect rotunde. N-a fost o problemă, sunt la fel de bune și mai neregulate.

  11. Le-am mâncat cu și mai multe afine și sirop de arțar.

Note:
  1. Nu e necesar să folosiți 2 tipuri de făină. Eu n-am avut de data asta destulă făină albă în casă.

  2. Este esențial să amestecați cât mai puțin compoziția când o pregătiți și să nu mai amestecați deloc mai târziu.

  3. Puteți pune și mai multe afine, eu am mai adăugat câteva la ultimele clătite.

  4. Merg foarte bine mâncate și cu niște iaurt pe lângă afine și sirop de arțar.

  5. Pentru că nu e bine să mănânci mai mult decât îți e foame, se mai întâmplă să ne rămână clatite și pe mai târziu. Le-am păstrat acoperite și le-am încălzit ușor în cuptor când le-am mâncat. Sunt încă foarte bune și a doua zi.

Papa la Ile https://papalaile.corcotoi.ro/

Pancakes cu afine

Pentru mine clătitele astea cu afine și sirop de arțar au fost ca un fel de revelație grozavă! Parcă aș mânca tot timpul acuma!

Pancakes cu afine

A fost o dimineață tare însorită duminica trecută când ne-am răsfățat cu ele, așa că am scos masa în curte. Și aici e frig și bate vântul, dar uneori când e soare miroase a primăvară!

Pancakes cu afine

Vă las la final cu un gif drăguț și aducător de poftă și vă urez o zi cât mai frumoasă!

zkaih

P.S. Mulțumiri speciale și de data aceasta pentru mâna care a turnat siropul în poză, deși ar fi preferat să sărim peste partea cu pozatul și să ajungem mai repede la partea cu mâncatul! 😀



Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.