Supă cremă cu usturoi copt…

BooHoo!! Azi avem o premieră! Nu știu să vă explic prea bine ce am împotriva supelor, cert este însă că nu fac niciodată și de mâncat mănânc foarte rar spre deloc. Când am auzit prima dată de supa cremă de usutroi mi-am zis că asta e ceva ce aș încerca si eu si anul trecut de Halloween am mers undeva să mâncăm un meniu cu mult usturoi care avea și supă cremă. N-a fost rea, dar nu m-a dat pe spate chiar asa cum speram, probabil și de la faptul că se simțea gust de usturoi crud pe alocuri. Aș fi preferat o supă cremă cu usturoi copt! Anul acesta am zis că a venit vremea să o fac eu. Îmi place usturoiul de mor, iar usturoiul copt e divin! Supa crema cu usturoi copt (1)

Cum ziceam, am vrut o supă cremă cu usturoiul copt. După lupte seculare am hotărât să curăț usturoiul (2 căpățâni = 30 de căței mai mari și mai mici), să-l pun pe o foaie de copt și să-l stropesc cu ulei de măsline. Am râșnit și niște piper negru pe deasupra.
Supa crema cu usturoi copt (2)

Am adunat colțurile foii de copt și le-am mototolit cumva închizând usturoiul înăuntru. Am pus pachețelul într-o tavă pe foaie de copt și am băgat-o în cuptorul preîncălzit la 160 de grade. Am lăsat-o acolo vreo 20 de minute. Mi-a cam fost frică să nu ard cumva usturoiul așa că am stat cu ochii pe el.
Supa crema cu usturoi copt (3)

După 20 de minute am desfăcut pachețelul și am încercat usturoiul cu furculița. Mi s-a părut suficient de copt.
Supa crema cu usturoi copt (4)

În timpul în care usturoiul era la copt, am curățat legumele. O ceapă mariciă, un baton de praz, un păstârnac și un cartof mare.
Supa crema cu usturoi copt (5)

Le-am pus la fiert într-o oală cu un litru de apă, sare și câteva crenguțe de cimbru.
Supa crema cu usturoi copt (6)

În 30 de minute au fost suficient de fierte toate. Le-am scos (fără crenguțele de cimbru) și le-am pus în paharul de la blenderul vertical. N-au intrat toate o data. Am pus jumătate din ele, le-am pasat, apoi am adăugat și restul legumelor și usturoiul. Am mai adăugat în jur de 200 ml de supă.
Supa crema cu usturoi copt (7)

Într-un bol am pus cam 150 ml smântână, pe care am temperat-o cu câteva linguri din supa strecurată. Apoi am adăugat și câteva linguri din supa pasată. Am adăugat smântâna lungită în supa pasată și am amestecat bine. Au ieșit 2 porții măricele de supă.

Am pus tigaia grill la încins și am prăjit câteva felii de baghetă integrală cu semințe, pe care le-am stropit înainte cu ulei de măsline cu rozmarin și usturoi.
Supa crema cu usturoi copt (8)

Când am mâncat-o am stropit-o cu ulei de măsline cu rozmarin și usturoi și am mai râșnit niște piper pe deasupra. Mi-a plăcut!!
Supa crema cu usturoi copt (9)

A fost tare bună chiar! S-ar putea să mai fac! S-ar putea să mai încerc și alte supe cremă, poate nu-s chiar așa de rele.
Supa crema cu usturoi copt (10)

Pentru cei speriați de Halloween, sigur nu vă bântuie nimeni cu așa supă! Week-end fain/fun!



4 thoughts on “Supă cremă cu usturoi copt…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.