Tartă cu fructe de pădure…

De la tarta cu vișine n-am mai făcut o tartă, așa că trebuia să remediez problema. Știu că pe blog n-am mai postat aproape nimic între timp, dar de gătit am mai gătit una alta, mai mult dulce decât sărat. Despre tarta cu fructe de padure vă scriu azi în grabă, pentru că nu-i mare lucru de povestit. Se face simplu și se mănâncă repede, caldă dacă vreți, lângă niște înghețată (de vanilie am făcut eu).

Tarta cu fructe de padure (1)

Dacă nu aveți chef de făcut aluat puteți să folosiți foietaj gata cumpărat, dar eu întotdeauna îmi fac aluatul de tartă pentru că îmi place foarte mult. Pentru o tavă de tartă de 28 cm diametru am folosit: 115 gr făină albă de grâu, 115 gr făină de secară, un praf de sare, 200 gr unt (62% grăsime), 50 gr zahăr, 2-3 linguri apă.

Am pus în vasul robotului de bucătărie făina cernută, praful de sare, zahărul și untul foarte rece tăiat cubulețe. Am mixat până am obținut niște firimituri, iar apoi am adăugat 2 linguri de apă foarte rece. În funcție de cum se prezintă aluatul mai poate fi adăugată o lingură de apă rece.

Aluatul obținut l-am făcut bilă și l-am împăturit în folie alimentară, apoi l-am aplatizat cu podul palmei și l-am dat la congelator pentru o oră.

Când l-am scos de la congelator, l-am înfăinat foarte ușor și l-am pus între două foi de copt. L-am întins cu sucitorul și l-am mutat în forma de tartă. Nu am tăiat marginile prea mari ale aluatului, pentru că la final urma să le trag peste fructe. Pentru că era foarte cald în ziua în care am făcut tarta și pentru că aluatul acesta reacționează mai bine dacă e rece, am dat tava cu aluat la congelator pentru încă 15 minute.

Când am scos-o de la congelator am început să așez fructele. Mai întâi am așezat mure și zmeură și prin golurile rămase între ele am aruncat afine. Am umplut astfel un rând întreg peste care am cernut un pic de zahăr pudră amestecat cu un strop de amidon. N-am pus mult, doar cât să se lege un pic zeama fructelor la cuptor, astfel încât să nu-mi ude foarte tare blatul.

Am mai așezat un strat de fructe, am pudrat iarăși și la final am făcut și o inimă de zmeură. Cât am asezat fructele în tavă aluatul de pe margine s-a încâlzit ușor, astfel încât să-l pot trage peste fructe. Am avut grijă să nu existe găuri pe margine, astfel încât sucul fructelor să nu dea pe afară din tartă și să ajungă sub aluat și să se ardă.

Tarta cu fructe de padure (2) Cuptorul era deja preîncălzit la 190 de grade și am ținut tarta acolo timp de 50 de minute.Tarta cu fructe de padure (3) Se poate mânca fierbite sau doar călduță. Se poate mânca și rece de la frigider. Este foarte, foarte bună! Tarta cu fructe de padure (4) Așa ușor acrișoară cum este merge de minune pe căldurile astea. Dacă aveți alături o înghețată de orice fel este și mai bine. Noi am avut chiar două feluri de înghețate, una cu vanilie și una cu banane. A fost perfectTarta cu fructe de padure (5)

Am avut alături și o cafea neagră și tare, așa cum ne place nouă!

Vă mai zic doar iubiți-vă mult și week-end fain!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



2 thoughts on “Tartă cu fructe de pădure…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.